zondag 7 juli 2013

Wat betekent het getal 777 in relatie tot Antahkarana?

Inleiding
Het numerologische getal 777 is onlosmakelijk verbonden met de Antahkarana, waar in het voorgaande verslag uitgebreid over gesproken is. De Antahkarana is een vorm van ‘zelfrealisatie’, waarbij er energetisch gezien een ‘brug’ wordt gebouwd tussen het lager bewustzijn, de ziel en het hogere bewustzijn. Zodat er een ‘geestelijke’ verbinding tot stand wordt gebracht tussen de wereld van het hoger ‘geestelijk’ bewustzijn en die van het dagelijks leven op het stoffelijk gebied. Al vele tijdperken geleden werd vanuit de ‘Geestelijke Wereld’ het getal 777 gecreëerd als symbool, om op fysiek niveau de verbinding met het ‘Hoger Zelf’ te kunnen herstellen. Daartoe werd het getal bezield met een soort eigen ‘bewustzijn’. Een ieder die dit symbool gebruikt zal door de energetische werking ervan, uiteindelijk de verbinding tussen het fysieke brein en het ‘Hoger Zelf’ versterken. En wel op een zodanige wijze, dat de transcenderende energie van het symbool door alle hoofdchakra’s heen, de persoon in kwestie zal verbinden met het eigen hoger ‘geestelijke bewustzijn’. Nu betekent het getal 777 numerologisch gezien het cijfer 3, welk getal op een hoger ‘octaaf’ de heilige ‘drie-eenheid’ vertegenwoordigt. Of te wel de ‘drie-eenheid’ van de goddelijke ‘Macht’. Daarbij komt men dan tevens bij de betekenis van het getal 7, dat in alle heilige geschriften eveneens wordt aangeduid als het getal van de goddelijk ‘Macht’. Om echter de betekenis van de ‘getallenleer’ beter te kunnen begrijpen, zal in het navolgende eerst wat dieper op deze ‘leer’ worden ingegaan.

In het kort de basisprincipes van de numerologie
Numerologie of getallensymboliek is een oude voorspelkunst die alleen al in Europa teruggaat tot in de Griekse oudheid. De Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras leerde destijds al dat alles in de natuur een getal is. Het getal legt de natuur ‘orde’ op en schept daardoor haar eigen ‘schoonheid’, omdat lijn, vorm en symmetrie de producten van het getal zijn. En omdat tevens in getallen onze eigen ‘essentie’ besloten ligt, kunnen ze worden gebruikt als ‘sleutels’ tot onze persoonlijkheid, onze vermogens en tot onze levensweg. Nu staan de oneven getallen in algemene zin meer voor de mannelijke ‘actieve’ hoedanigheden en de even getallen meer voor de vrouwelijke ‘inactieve’ hoedanigheden. Wat echter niet verkeerd opgevat moet worden, aangezien tegengesteldheid ten grondslag ligt aan ons leven en men juist door tegenstelling tot groei en ontwikkeling wordt aangespoord. Tevens bestaat er een nauwe samenhang tussen numerologie en astrologie, aangezien alles in ons Universum een numerieke basis heeft en volgens de astrologie ook de planeten hun ‘macht’ aan getallen ontlenen. Waarbij met name de negen ‘enkelvoudige’ getallen (getallen onder de 10) in verband worden gebracht met duidelijke planetaire eigenschappen en vermogens. Nu vormen  deze negen ‘enkelvoudige’ getallen echter ook het belangrijkste uitgangspunt in de numerologie. De getallen van 1 tot 9 vormen samen met het getal 0 ‘de basis van de getallenleer’, omdat elk getal vanaf het getal 10 wordt uitgedrukt in combinaties van hen. Zodat alle getallen groter dan 9 teruggebracht wordt tot een enkelvoudig getal. Dit gebeurt door de samengestelde getallen bij elkaar op te tellen. Neem bijvoorbeeld een willekeurig ‘honderdtal’, dan worden de afzonderlijke cijfers bij elkaar opgeteld tot er een ‘dubbel’ getal ontstaat. Bij dit dubbelgetal wordt de optelling dan doorgezet tot er uiteindelijk weer een enkelvoudig getal ontstaat. Uiteraard kunnen voor grotere getallen nog meer optellingen noodzakelijk zijn. In de numerologie zijn zowel de afzonderlijke cijfers van een getal als de som ervan belangrijk, waarbij de nul (dat als geen getal wordt gezien) alleen eigenschappen van ‘ruimte’ en niet van karakter vertegenwoordigt.  

De symboliek in de numerologie
Nu is numerologie concreet gezien een berekeningsmethode die uitgaat van de ‘trillingen’ van getallen. Elk getal vertegenwoordigt een bepaalde ‘trilling of energiefrequentie’, zodat men aan de hand van een getal ook duidelijk een beeld van een situatie of persoon kan schetsen. Onlosmakelijk verbonden met de ‘trilling’ van een getal spelen bij personen daarom ook de geboortedatum en de geboortenaam een belangrijke rol. Als bij de geboortedatum alle getallen bij elkaar worden opgeteld en de uitkomst tot een enkelvoudig getal (1 t/m 9) wordt herleid, dan is het resultaat het levens- of bestemmingsgetal, hetgeen in het leven van iemand een energetische basis heeft. Dit levensgetal symboliseert het verloop en de algemene teneur van de ‘bestemming’ in iemands leven. Daarbij vertegenwoordigt het geboortegetal voornamelijk het ‘fundamentele- of overgeërfde’ karakter van een bepaald persoon en stellen de getallen bij de geboortenaam het karakter voor, dat voornamelijk door de omgeving wordt beïnvloed. Bij de geboortenaam spelen echter drie getallen een belangrijke rol. Deze getallen zijn het ‘klinkergetal, het medeklinkergetal en het naamgetal’ zelf. Het klinkergetal symboliseert het ‘zichtbare of bewuste’ zelf (ego-getal). Het medeklinkergetal symboliseert het ‘verborgen of onbewuste’ zelf (id-getal) en de combinatie van de vorige twee vormen tezamen het naamgetal. Dit naamgetal vertegenwoordigt dan weer de totale persoonlijkheid. Omdat het klinkergetal vergezeld kan gaan van elk van de negen mogelijke medeklinkergetallen, betekent dit dat er eenentachtig totale persoonlijkheden zijn. Een evenwichtige persoonlijkheid heeft een ‘ego en een id’ die harmonisch met elkaar in wisselwerking zijn, terwijl dat bij een onevenwichtige persoonlijkheid niet het geval is. Niet bij elkaar passende getallen kunnen wijzen op bepaalde persoonlijkheidsproblemen.

Het ‘Meestergetal’
Nu bestaat er naast de enkelvoudige getallen ook nog het ‘meestergetal’, ofwel het getal 11 en alle veelvouden van 11, zoals 22, 33, 44 enz. Volgens de numerologie dragen deze getallen bijzondere energieën. Er is vanuit diverse literatuur veel geschreven over de ‘meestergetallen’, maar in veel gevallen komen de betekenissen ervan veel met elkander overeen. De 11 wordt vaak als een moeilijk getal gezien met tegengestelde tendenties, wat wijst op innerlijke strijd. Maar het getal 11 heeft ook wel de betekenis van ‘passende verlichting’, omdat het gaat om ‘verlichting’, die in het bijzonder ergens bij past of op een geschikt moment komt. Daarom wordt dit getal ook wel gezien als het ‘opnieuw geboren laten worden en het verankeren ervan’. Het getal 22 wordt doorgaans als ‘bruggenbouwer’ gezien en wordt dan ook wel omschreven als ‘het voortbouwen op het nieuwe’. Het opbouwen van nieuw leven en een nieuwe wereld. Het getal 33 wordt doorgaans met ‘opperste dienstbaarheid’ en met het ‘Christusbewustzijn’ in verband gebracht. Het getal 44 met ‘de balans tussen het spirituele en het fysieke aspect’, het scheppen van de fundering voor een nieuw leven. En zo heeft elk meervoud van 11 tot en met het getal 99 een aparte betekenis en vertegenwoordigen deze ‘meestergetallen’ dienaangaande bepaalde energieën.

Het getal 777.
Reeds in de tijd van Lemurië werd door de destijds opgestegen ‘Meesters van het Licht’ een symbool, zowel in getal als in geometrische vorm (kubus) aan de mensheid gegeven, om de energiefrequentie van onze geestelijke lichamen (lichtlichamen) te helpen verhogen. Dit symbool is de ‘Antahkarana’. Het symbool activeert en bewerkstelligt de verbinding tussen het menselijk brein en het Hogere Zelf. Zowel in het oude China als in Tibet werd dit symbool al lang geleden gebruikt om er op te mediteren en de verbinding met de hogere Lichtlichamen te bewerkstelligen. De Antahkarana heeft een ‘multi-dimensionale’ betekenis en is opgebouwd uit drie zevens. Deze staan voor de 7 chakra’s, de 7 kleuren van de regenboog en de 7 tonen van de toonladder. De drie zevens komen ook voor in het Bijbelboek ‘Openbaringen’ als de 7 kaarsen, de 7 trompetten en de 7 zegels. Vanuit geometrische invalshoek is de Antahkarana een driedimensionale kubus. Zijn energie bouwt zich op van 2 dimensionaal naar 3 dimensionaal en kan van alle zijden bekeken en ervaren worden, waarvan de ervaring zelfs in ongeziene dimensies reikt tot aan het ‘Hogere Zelf’. Het getal 7 is vanaf het begin van onze ‘werkelijkheid’ een magisch getal dat in relatie staat met het mysterieuze of het spirituele. In de oudste heilige geschriften verwijst het getal 7 naar de kracht van het Goddelijke en wordt het daarom ook wel het goddelijke getal genoemd. Al sinds het begin van de mensheid is het getal 777 dus al een ‘heilig’ getal, zowel het complete getal als de splitsing ervan in 700,70 en 7. Numerologisch gezien is 777 een hogere octaaf van de ‘Drie-eenheid’. Namelijk 777=7+7+7=21=3. Of vanuit een Christelijke opvatting bekeken de Drievuldigheid ‘de Vader, de Zoon en de Heilige Geest’. De Hebreeuwse vertaling van ‘gevuld met licht’(NMLA IVMM) geeft bij doorrekening (elk letter staat ook voor een getal) het getal 777. Volgens tradities van de Meesters in de Himalaya, staat het getal ook voor de mens die op zijn pad de ‘initiaties’ krijgt om geestelijk ‘bewust’ te worden en te versmelten met zijn hogere ‘Lichtlichamen’. Het einddoel van deze weg (Tao) is om in ‘Eenheid met God’ te komen. De Antahkarana is derhalve de ‘verbinding’ tussen het fysieke brein en het Hogere Zelf, een verbinding die genezing bewerkstelligt en die men moet ontwikkelen om spiritueel te kunnen groeien.

De Antahkarana is een geleidelijk proces
Het proces van de verschuiving naar ‘Licht en hogere energiefrequenties’ is een geleidelijk ‘stappenplan’, waarbij men niet de illusie moet hebben dat een en ander snel gerealiseerd zou kunnen  worden. De Antahkarana is met name een natuurlijk proces dat zich zeer geleidelijk aan voltrekt. Het ontwikkelen van je Lichtlichaam hangt nauw samen met de ‘baan’ van de planeet waarop je op dat moment bevindt. Hoe meer men ‘geestelijk’ gezien Licht kan ‘absorberen’, des te meer men het Lichtlichaam op kan bouwen. Het proces van de Antahkarana is iets waar niemand zich aan ontrekken kan, alleen de één zal dit proces herkennen en er zelf ook aan gaan werken en de ander zal gewoon zijn eigen ‘ding’ blijven doen, waarbij zonder dat dit persoon dat weet het proces zich op natuurlijke wijze voltrekt. Waarbij in het laatste geval het proces zich over vele levens kan verspreiden. Het proces kan dus met eigen goedkeuring en met veel wilskracht en overgave worden versneld. Waarbij men in geestelijke zin sneller ‘bewustwording’ verkrijgt en men de eigen levenscyclus (rad van levens) aanmerkelijk kan verkorten. Zodat men sneller naar het ‘Licht’ toe kan groeien.

Om tot slot de Amerikaanse schrijfster en helderziende Doreen Virtue met betrekking tot het getal 777 te citeren: ‘Gefeliciteerd met het werken aan jezelf!! Je hebt goed naar de goddelijke aanwijzingen geluisterd en hebt die wijsheid in succesvolle daden omgezet. Je plukt er nu al de vruchten van. Jouw succes inspireert en helpt mogelijk vele anderen, ga er dus alsjeblieft mee door!’


Inspiratie: Getallenleer, Rodney Davies. Het Internet. Literatuur Benjamin Creme.



3 opmerkingen:

  1. Hartelijke dank voor deze tekst!
    Elles Hoogeboom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat er meer is dan de realiteit die we kennen algemeen verdraait of niet.....feit is...inderdaad...er zijn andere sferen hogere freq...om kort te houden...heb ervaringen zowel als remote viewing als out of body als contact met andere wezens...enzv enzv....men moet gewoon zelf beseffen wat we zijn..dat is de eerste stap...natuurlijk zoals ik aanvoel hoort daar een zekere verantwoordelijkheid bij..eens dit is bereikt ....kunnen we exploreren...777 666 999 333 11:11...21:21....heb ze ongeveer allen meermaals gehad en zelfs daar blijf het niet bij...boodschappen kunnen op vele manieren komen....dank u voor uw tekst...zeker interessant om eens door te nemen...herkenning kan ik er zeker wel in vinden

    BeantwoordenVerwijderen