woensdag 5 juni 2013

De wereld verandert. Deel 12


 Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Samendelen.

Het wordt steeds duidelijker dat het economische bestel van tegenwoordig niet langer meer werkt. Teveel mensen worden wereldwijd, miljoenen zelfs, uitgesloten van het recht op voldoende voedsel om in leven te blijven. Het productieve vermogen van onze planeet is enorm, maar de manieren van distributie en van eerlijke en rechtvaardige verdeling zijn zo ontoereikend en oneerlijk, dat miljoenen mensen van de eerste levensbehoeften verstoken blijven en onnodig lijden en sterven. Velen weten dat, politici weten dat, regeringsleiders weten dat, maar er wordt te weinig gedaan om dit onrecht te verhelpen. Hoeveel langer moeten de armen op deze wijze nog lijden? Hoe lang kunnen de landen deze mondiale onrechtvaardigheid nog dulden voordat alles echt uit de hand gaat lopen? Waarom wil men er niet aan om deze tragische, eindeloos voortslepende toestand recht te zetten? Een toestand waarbij miljoenen lijden en sterven van armoede te midden van overvloed? Waarom kiest men niet voor de eenvoudigste oplossing, de oplossing van het op een rechtvaardige wijze delen van de overvloed die onze planeet te bieden heeft? Dat de rijken de rijkdom die zij beheren, uiteindelijk toch moeten delen is niet alleen verstandig en eerlijk, maar ook van wezenlijk belang voor de wereldvrede en het welzijn van allen. Alleen wijs en eerlijk ‘samendelen’ zal de vrede kunnen brengen, waar alle mensen naar verlangen. Want zonder ‘samendelen’ zou er nooit vertrouwen kunnen ontstaan.

Bewustwording.

Over de hele wereld worden inmiddels mensen zich bewust van de mogelijkheid van een beter leven, van de mogelijkheid van een leven waarvan ‘vrijheid en rechtvaardigheid’ het hart vormen. De stem van het volk begint steeds vaker van zich te laten horen en de huidige representatieve vorm van regeren’, zal op termijn door de ‘ideologie en de wensen’ van het volk worden vervangen. Alles gaat zo snel, dat veel politici geen controle meer hebben over de gebeurtenissen. Er is een nieuw politiek tijdperk begonnen, waarin mensen zich bewust worden van hun fundamentele mensenrechten, hun vrijheden en van hun verantwoordelijkheden tegen over zichzelf en voor elkaar. De gebeurtenissen van de ‘Arabische Lente’ en van soortgelijke opstanden die nu ook in Turkije plaats vinden, zijn een teken dat de jongeren sterk reageren op de energieën van Aquarius. Zonder dat zij zich dat realiseren zijn ze eerder dan hun ouderen, zich bewust geworden van de nieuwe energieën van Aquarius en van de beloften die dat met zich meebrengt. Ze hebben al hun angsten afgeschud en offeren zich nu graag op voor een nieuw gevonden vrijheid, rechtvaardigheid en waardigheid. Een nieuw soort ‘grootsheid’ ontspruit zich tegenwoordig onder de jongeren. Wereldwijd worden mensen zich bewust van de noodzaak en mogelijkheid van verandering. Politici en economen noemen de huidige toestand een ‘crisis’ en een neergang en afbraak van onze huidige welvaart. In werkelijkheid zijn we getuige van de laatste ‘stuiptrekkingen’ van de oude gevestigde orde. Miljoenen mensen beginnen in te zien dat ongebreidelde ‘macht, hebzucht, wedijver en onrechtvaardigheid’ niet bepaalt de veiligste weg voor de mensheid vormen. En dat dergelijke materialistische beginselen voor de onoplettende een gevaarlijke koers creëren en uiteindelijk de mondiale crisis scheppen waarin we thans verkeren. Natuurlijk zijn er velen die nog steeds krampachtig vast proberen te houden aan het materiële denken van het voorbijgaande tijdperk. Het volk echter ontwaakt, een andere ‘trom’ (soms letterlijk) slaat een nieuw ritme en volkeren reageren daarop. In bijna elk land bespeuren mensen een nieuw ‘licht’, een stimulerend denkbeeld en een toenemende hoop op een betere toekomst. ‘Vrijheid, Rechtvaardigheid en Vrede’ worden aangevoeld als dichterbij, werkelijker en meer haalbaarder dan ooit tevoren. Mondiale communicatie geeft mensen een nieuw besef van ‘Eenheid’ en van zichzelf als één mensheid. Deze nieuwe gewaarwording is natuurlijk nog niet volledig, maar men bespeurt wel duidelijk een nieuwe tendens in deze richting.  

Grenzen stellen.

De huidige tijd waarin wij leven wordt in belangrijke mate beheerst door een voortdurende stroom aan informatie, informatie die de media ‘goed of slecht’, op allerlei fronten bij de mens onder de aandacht brengt. De mens wordt zodanig overstelpt met kennis, dat hij soms geen keus kan maken van wat ‘fictie of wat werkelijkheid’ is. Vaak kan men ook door al deze informatie geen onderscheidt meer maken, tussen dat wat voor hem of haar belangrijk is of belangrijk schijnt. Het is opgedrongen kennis zonder dat een mens zich doorgaans nog af kan sluiten van al deze informatie en van de vele mogelijkheden die er geboden worden. Een mens kan veel informatie tot zich nemen en juist in de tijd waarin wij leven, komt het op grenzen aan die men voor zichzelf dient te stellen. In een wereld van veel aanbod, van veel kennis en mogelijkheden, maar ook met veel welvaart, wordt de mens meer dan ooit geconfronteerd om grenzen bij zichzelf te zoeken. Het is ieders verantwoordelijkheid om zijn of haar eigen grenzen te bepalen en te kijken van wat men wil en wat men niet wil. De mens neemt voortdurend kennis op, zowel in ‘materieel als in immaterieel’ opzicht of op het spirituele vlak. Het is belangrijk om zelf te bepalen wat in het leven van toepassing is of wat niet van toepassing is.  Doch om de juiste keuzes te maken is het belangrijk om te weten: maakt datgene wat tot mij komt, mij in mijn ‘denken doen of laten’ afhankelijk van anderen, of laten ze mij vrij om te gaan en te staan waar ik wil?. Men kan zelf kiezen of het past of niet past in het leven. Uiteindelijk gaat het om het juiste inzicht, dat een ieder voor zichzelf moet bepalen.   

Zielenhoogte. 

Wat niet geheel los gezien kan worden van het stellen van de eigen grenzen, is de ‘zielenhoogte’ ofwel het ontwikkelingsniveau van de ziel, dat in zeven niveaus van bewustzijn is in te delen*. Dat niet iedereen een hoog bewustzijnsniveau vertegenwoordigt bewijst wel het feit dat er zoveel ‘disharmonie, strijd en onrecht’ op de wereld is. Men zou kunnen stellen, dat de mensheid en de wereld nog volop in ontwikkeling is. Veel jonge zielen, die in verhouding nog niet zo vaak geïncarneerd en gereïncarneerd zijn, bevolken momenteel de wereld. Deze zielen bezitten ‘karmisch’ gezien nog weinig geestelijk bewustzijn, maar voeren wel veelal de boventoon. Daar tegenover staan de oude zielen die juist niet de toon aangeven, maar zich in rust en stilte verdiepen. De ouden die elkaar weliswaar sterken, maar die gelet op de omstandigheden ook worstelen met harmonie, evenwicht en balans. Maar dan wel op een hoger en wijzer geestelijk niveau. Vanzelfsprekend is er natuurlijk nog sprake van verschillende niveaus tussen deze twee zielengroepen. Niveaus die elkaar in zekere mate allemaal overlappen. Maar de overwegend grotere groep jonge zielen die op Aarde is geïncarneerd, voeren de boventoon en maken momenteel voor een groot deel de dienst uit, doch bestrijden in belangrijke mate zichzelf. Zij maken strijd en woeden strijd uit, wellicht nog vanuit voorgaande levens. Hoogstwaarschijnlijk al levens van oorlog, dood en verderf. Doch vanuit geestelijk perspectief gezien, betreft dit allemaal ‘doorleving, keuzes die men maakt en de grenzen die men voor zichzelf stelt’. Hieraan ligt zoals gesteld geestelijke 'bewustwording' aan ten grondslag.

Geestelijk inzicht.  

Vanzelfsprekend is de Aarde, juist door de oudere zielen, in sneltreinvaart aan ‘verlichting’ toe. Geestelijk gezien wordt daar hard aan gewerkt, het nieuwe tijdperk brengt dit met zich mee. Tegenover de jonge zielen zijn er echter ook al veel ‘bewuste’ zielen, meesterzielen met een diep weten en begrijpen, maar bevinden zich door hun bescheiden opstelling veelal op de achtergrond. Er zijn vele duizenden met het juiste inzicht en met een spirituele boodschap, die juist vanuit een bescheiden positie de wereld en de mensheid ‘prikkelen’ tot nadenken en tot inzicht. De populatie van de mensheid heeft zich de laatste decennia nagenoeg verdubbeld, wat inhoudt dat er zeer veel jonge zielen zijn geïncarneerd. Jonge zielen die voor het eerst met materie in aanraking komen en nog veel geestelijke ‘groei’ moeten doormaken om tot enige ‘bewustwording’ te kunnen komen. Dagelijks ziet men jongeren om zich heen, die zonder enig respect voor de medemens en vaak ook nog zonder aanleiding, van het een op het andere moment tot openlijke geweldpleging kunnen overgaan. Die zelfs minachting voor de autoriteiten en hulpverlening hebben en voor zichzelf slechts alleen de weg van geweld en vernietiging kennen. Typerend voor degenen die nog slecht in het begin van hun ‘incarnatiecyclus’ staan en nog aan het begin van hun eerste ‘bewustzijnsniveau’ verkeren. Doch ten opzichte van de enorme groei die de mensheid in de laatste decennia wereldwijd heeft doorgemaakt, kan men wellicht zeggen dat het nog niet zo slecht met de wereld gaat. Dat er toch veel mensen zijn die begrijpen, dat indien men anderen schaadt, men ook zichzelf schaadt. Daarom ziet men ook al grote groepen mensen die bewuster omgaan met de Aarde, met het milieu en met de dieren en de planten. Er zijn er ook velen die bewuster omgaan met voedsel en met alles wat er zoal met de voedselketen verband houdt. Hetzelfde geldt voor kleding, de kledingindustrie en de kinderarbeid. Geleidelijk aan begint de wereld te ‘ontwaken’ en te beseffen dat niet alles bij het oude kan blijven. Dat men bewuster en met meer verantwoordelijkheid met elkaar en met de wereld om moet gaan. Dit in het belang van de mensheid, wil de wereld blijven voortbestaan.

 *Zie tevens het artikel over de ‘zeven niveaus van bewustzijn’.



Inspiratie: Par Lanto. Het internet.

  

 

 

 

 

     

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten