zondag 16 maart 2014

Orbs en hun betekenis. Deel 1




                                      Manifestaties van Orbs getekend in 1997

Mijn persoonlijke ervaring met Orbs (lichtbollen).

Zes opeenvolgende lichtbollen.

Op zondagavond 27 juli 1997 ging ik om 23.30 uur naar buiten om met mijn honden te gaan wandelen. Ik was destijds woonachtig in Buinerveen, een klein dorpje behorende bij de gemeente Borger-Odoorn. Het was een zachte zomeravond met een zeer heldere hemel. Voor ons huis bevond zich het uitgestrekte landbouwgebied ten noordoosten van de Hondsrug. Het was stil op straat en mijn twee honden liepen meteen naar de groenstrook aan de overzijde van de straat. Vrijwel direct toen ik voor ons huis de straat overstak, viel mij in de verte boven het silhouet van Hondsrug een lichtschijnsel op, dat in hoge mate mijn aandacht trok. Dit lichtschijnsel bestond uit een serie lichtstralen die (naar schatting honderden meters hoog) van links naar rechts, vanuit één middelpunt met de wijzers van de klok zich langzaam voortbewogen. De stralenbundels (afbeelding 1) leken op ‘laserstralen’ maar waren dat duidelijk niet. Na een paar minuten losten de stralenbundels plotseling op. Ik was inmiddels een kleine honderd meter van mijn huis verwijderd, toen misschien een minuut na de stralenbundels op ongeveer dezelfde plek, boven de bosrand van de Hondsrug een grote ‘zilverwitte’ lichtbol opsteeg. De ‘zilverwitte’ lichtbol (afbeelding 2) had een ‘goudachtige’ kern en was honderden meters hoog, maar bleef halverwege boven de bosrand hangen. Na een aantal seconden verscheen plotseling in die halvemaan een fonkelende ‘blauwachtige’ lichtzuil met aan de bovenzijde daarvan een fonkelend ‘dwarsbalkje’. De hele lichtmanifestatie duurde ongeveer een minuut, daarna loste het tafereel in één keer op. Secondes later (ik kon nauwelijks geloven van wat ik had gezien), steeg tot mijn grote verbazing weer op dezelfde plek een enorme lichtbol omhoog. Dit keer was het een ‘goudachtige’ lichtbol (afbeelding 3) die in zijn volle omvang, meer dan honderd meter in doorsnee, een klein stukje boven de bosrand van de Hondsrug bleef hangen. De fonkelende ‘gouden’ lichtbol was duidelijk met een zilveren rand omzoomd, waarbij in de  ‘gouden’ uitstraling van de bol kleine vonkjes schitterden. De lichtbol leek op een kleine zon en straalde ook als zodanig, maar dan een ‘zon’ waar je zonder problemen naar kon kijken. Het lichtschijnsel stak fel af tegen de heldere zwarte sterrenhemel. Deze lichtmanifestatie duurde naar mijn gevoel meer dan een minuut. Ook deze manifestatie loste plotseling in één keer op.

Maar het bleef hier niet bij.

Een moment later herhaalde op dezelfde plek hetzelfde tafereel zich, maar dan met een fonkelende ‘hemelsblauwe’ lichtbol (afbeelding 4), die eveneens door een zilveren rand omzoomd, een minuut boven de bosrand bleef hangen. Ook deze bol was minstens honderd meter in doorsnee en loste net als de voorgaande taferelen ook in één keer op. Inmiddels was ik een beetje over mijn grootste verbazing heen en keek er dan ook niet van op, dat na ongeveer tien seconden er weer een lichtbol verscheen. Dit keer een fonkelende ‘roze’ lichtbol (afbeelding 5), die iets hoger dan de voorgaande lichtbollen ook weer op dezelfde plek boven de bosrand bleef hangen. Ook deze bol had een doorsnede van meer dan honderd meter en had eveneens weer een ‘zilverachtige’ omranding. Overigens schitterden bij zowel de ‘blauwe als deze roze lichtbol’ eveneens gedurende de hele manifestatie, kleine vonkjes in de verlichte uitstraling van de fonkelende bollen. Nadat de roze lichtbol ook van het één op het andere moment verdwenen was, duurde het niet lang of er verscheen weer een grote lichtbol op dezelfde plek. Maar nu was ik echt in een opperste staat van verbazing en kon ik nauwelijks meer mijn ogen geloven. Recht voor mij verscheen, iets terzijde van de plek van de voorgaande manifestaties, een onmetelijke grote lichtbol (afbeelding 6), die op mij de indruk wekte van een enorme wereldbol. Een wereldbol van enige honderden meters in doorsnee. Met in het midden een brede, ietwat ‘grijs- oranjeachtige’ dampkring met er onder en boven wat lichte andere ringen. Deze enorme bol of hemellichaam was ‘driedimensionaal’, zodat het leek alsof je eromheen kon kijken. De kleur van de bol was zacht geel, overgaand in een zacht licht oranje. Dit geweldige hemellichaam had verder geen zilverachtige uitstraling eromheen. Maar leek daadwerkelijk een soort planeet met een ‘dampkring’. Dit imposante hemellichaam kwam niet of nauwelijks boven de bosrand uit en bleef wellicht een minuut of nog langer voor mij helder en duidelijk zichtbaar. Deze laatste manifestatie loste niet ineens op zoals al de voorgaande lichtbollen, maar verdween geleidelijk waarbij het net leek alsof het hemellichaam langzaam in horizontale segmenten uiteenviel en vervaagde. Totdat het ineens helemaal verdween en de heldere sterrenhemel weer leek alsof er nooit iets gebeurd was.  

De betekenis van deze lichtbollen manifestatie.   

Enigszins aangedaan en toch wel wat geschrokken door wat mij met de ‘lichtmanifestaties’ allemaal overkomen was, liep ik de kleine afstand terug naar huis. De honden hadden niets gemerkt van deze lichtmanifestaties en in de straat waren verder geen auto’s of voorbijgangers langsgekomen. In één van de boerderijen recht tegenover mij waren de gordijnen open geweest en hadden de bewoners met een paar anderen rustig zitten te kaarten. Soms had ik even achterom gekeken of zij ook iets van deze geweldige lichtbol manifestaties hadden meegekregen. Maar zij hadden geen enkele keer naar buiten gekeken. Terwijl zij alles absoluut gezien zouden moeten hebben. Ik begreep daar niets van en kon eigenlijk niet geloven dat ik de enige was geweest die dit allemaal gezien zou hebben. Thuis gekomen durfde ik er eigenlijk ook niet over te beginnen uit angst dat ik niet geloofd zou worden. De volgende dag en de dagen daarna lette ik scherp op van wat er mogelijk in de kranten of in andere nieuwsbulletins hierover gezegd kon zijn. Maar dat gebeurde allemaal niet. De opeenvolgende lichtbollen waren zoals gezegd allemaal extreem groot (meer dan honderdmeter in doorsnee) geweest en tekenden allemaal scherp af tegen de heldere zwarte sterrenhemel. Ook de beginmanifestatie met de bewegende lichtstralen was honderden meters hoog geweest en had door iedereen gezien moeten worden. Op de plek waar alle lichtmanifestaties hadden plaatsgevonden is in werkelijkheid alleen maar staatsbos. Bovendien bestaat er geen apparatuur die dergelijke ‘lichtbolmanifestaties’ zo groot tegen een heldere sterrenhemel kan projecteren. In dezelfde nacht werd ik in het holst van de nacht wakker met een mededeling, die zich voortdurend in mijn geest herhaalde wat klonk als: ‘de lichtbolmanifestaties staan allemaal in het teken van het komende Christusbewustzijn in de nieuwe tijd’*. Met andere woorden alles staat in het teken van ‘de Wederkomst van de Christus’. De Christus of de Christusenergie, die het spiritueel bewustzijn (het bewustzijn van licht en liefde) in de harten van alle mensen zal doen ontwaken. Waardoor alles naar een hoger bewustzijnsniveau ‘opgetild’ zal worden. In de daarop volgende nacht werd mij op dezelfde manier als de nacht er voor, de betekenis van de afzonderlijke manifestaties doorgegeven. De betekenissen ervan kwamen kort en krachtig door met de volgende mededelingen:
De 12 stralenbundels van afbeelding 1 betekenen, de 'geestelijke veranderingen' die in de wereld zullen komen na de omwenteling in 2012;                                               
De manifestatie op afbeelding 2 betekende, concreet de ‘Wederkomst van de Christus’;        
De gouden lichtbol op afbeelding 3 betekende, ‘God of de Goddelijke essentie’;                     
De hemelsblauwe lichtbol op afbeelding 4 betekende, de zuivere ‘Christusenergie’;                             
De roze lichtbol op afbeelding 5 betekende, het ‘Christusbewustzijn’ in de komende tijd;     
De laatste manifestatie van het enorme ‘hemellichaam’ met de dampkring op afbeelding 6 betekende, de ‘nieuwe geestelijke aarde ofwel het geestelijke tijdperk dat komen zal’.

Ik besloot vervolgens om in de dagen daarna de lichtbolmanifestaties met kleurpotlood op papier te zetten (de beginafbeelding). Vooral nu alles nog haarscherp in mijn geheugen gegrift stond. Toen ik uiteindelijk na ongeveer twee weken de tekening aan mijn vrouw en kinderen liet zien, bleek dat mijn oudste dochter van 17 jr. het ‘visioen’ (of wat het ook geweest mocht zijn) te herkennen. Op de bewuste avond van de lichtbolmanifestaties op 27 juli, was mijn dochter die toen al naar bed was gegaan plotseling wakker, doordat zij geweldig grote lichtbollen of lichtverschijnselen voor haar raam had waargenomen. In haar slaapkamer waren dunne gordijnen waardoor de lichtmanifestaties voor haar kennelijk duidelijk zichtbaar waren geweest. Dit was voor mij een bevestiging dat ik het gelukkig toch niet alleen had gezien, maar dat mijn dochter er op een ‘mystieke’ wijze door wakker was geworden. Hetgeen voor mij een extra bevestiging was, dat de lichtbolmanifestaties duidelijk, ‘geestelijke’ manifestaties of geestelijke fenomenen waren geweest. Omdat ik er zo enorm van onder de indruk was geweest, heb ik later door een bevriend kunstenaar er een prachtig schilderij van laten maken. Overigens bleek ook later dat behalve de bovenstaande betekenissen van de lichtbollen of Orbs, zoals zij tegenwoordig genoemd worden, de manifestaties mij veel ‘kracht’ hadden gegeven en mij op die manier door een destijds zeer moeilijke periode in mijn leven waar ik destijds in verkeerde, heen hebben geholpen.

Hugo de Vries



                               Eén van de vele foto’s van Orbs die inmiddels in omloop zijn.


De betekenis van Orbs zoals zij tegenwoordig beschreven worden.

Algemeen.

Mensen kunnen slechts binnen een specifiek frequentiebereik ‘zien en horen’. Engelen, Geestelijke Meesters en andere hoogstaande lichtwezens ‘vibreren’ op een andere frequentie. Doordat veel mensen alleen geloven in dingen die concreet en tastbaar zijn, ontkent het grote publiek doorgaans het bestaan van ‘spirituele fenomenen’ of is het zich er niet van bewust. Daarom gaat veel van de hulp die voor hen beschikbaar is verloren en zijn regelmatig veel mensen in de war en zonder hoop. Mensen willen doorgaans bewijs van het bestaan van een spirituele of geestelijke wereld. Eeuwenlang probeert de Geestelijke Hiërarchie al om de aandacht van mensen te vestigen op de dimensies die buiten onze normale zintuigen liggen en ze hebben dat al op veel verschillende manieren geprobeerd. Op een bepaald moment heeft de Geestelijke Wereld ‘ectoplasma’ (een etherisch fluïdum) dat overigens altijd al bestond en direct onder het fysieke bestaansniveau ligt, zodanig verfijnd of bewerkt dat men er haarscherp een levensechte 'Mayavirupa' mee kon creëren. 
Hetgeen een levensechte en bedrieglijke verschijningsvorm van een hogere geestelijke entiteit betreft. Wat vandaag aan de dag nog regelmatig gebeurt, zodat Geestelijke Meesters en Engelen zichtbaar voor iedereen zich onder de mensen kunnen begeven. Veel mensen hebben daardoor overal ter wereld, zonder dat zij dat geweten hebben, misschien wel eens 'oog in oog' gestaan met een Engel of een Geestelijke Meester. Zelfs velen hebben er vaak al mee gepraat. Maar het is een geestelijke Wet dat zij zich niet officieel kenbaar mogen maken, om het evolutieproces van de mensheid daardoor niet te verstoren. Maar dat vraagt allemaal veel vermogen van de Geestelijke Wereld en verschijnt alleen onder de meest ideale omstandigheden. Daarom waren veel mensen er heel sceptisch over, vooral omdat de Mayavirupa 's zodanig stoffelijk overkwamen, dat men achteraf niet wilde geloven dat dit Geestverschijningen waren. Zelfs als zij van het één op het andere moment plotseling in het 'niets' verdwenen. Dan nog dacht men dat het dan aan hen zelf lag, dat zij even niet opgelet hadden.  Derhalve werd het tijd dat er een nieuw bewijs zou verschijnen. De Engelen en Geestelijke Meesters die voor dit project verantwoordelijk zijn, kozen voor het verschijnen van Orbs. Orbs vooral op foto’s en soms op film als een fysieke manifestatie van het ‘spirituele’, omdat ze de interesse van mensen prikkelen en ervoor zorgen dat mensen vragen stellen. Bovendien worden foto’s en filmpjes tegenwoordig digitaal gemakkelijk gemaakt en verspreidt de ‘boodschap’ van de Geestelijke Wereld zich op die manier heel snel en efficiënt. Maar niet alleen op foto’s verschijnen Orbs, ook fysiek kunnen zij onder bepaalde omstandigheden voor bepaalde personen zichtbaar gemaakt worden, zie mijn eigen ervaring in 1997. Daarbij komt nog dat telkens wanneer iemand een Orb ziet, het de Geestelijke Wereld een kans biedt om de betreffende persoon te benaderen, terwijl hij of zij alert en nieuwsgierig is en daardoor openstaat voor spirituele toenadering. Vanzelfsprekend verbindt de Geestelijke Wereld zich anders toch wel met degenen die spiritueel ‘toegankelijk’ zijn, maar zonder aantoonbaar fysiek bewijs is hun geest doorgaans afgesloten of zijn ze onbewust voor de signalen van de Geestelijke Wereld. Waardoor het effect niet het zelfde is als doormiddel van ‘fysiek bewijs’ in de vorm van foto’s van een Orb.  

Verbonden met de ‘Bron’.

De kern van iedere Orb is verbonden met de ‘Bron of het goddelijke principe’ en brengt de zuiverste goddelijke energie voort. Een Orb vertegenwoordigt uitsluitend een entiteit vanuit het licht, waarvan het wezen die erin reist dit doet doormiddel van een lichtlichaam. Er zijn in het ‘licht’ veel dimensies, allemaal met verschillende frequenties en die bepalen welke vorm de Orb aanneemt. Iedere Engel, Geestelijke Meester of welke hoogstaande geest vanuit het licht dan ook, heeft een unieke vorm en kleur vanwege hun individuele doel en specifieke vibratie. Veel Orbs vertegenwoordigen meervoudige aspecten van Engelen en Aartsengelen. Deze aspecten zijn vaak heel complex en bezitten vaak gedetailleerde boodschappen van ‘verlichting’. Entiteiten vanuit het ‘duister of in die zin vanuit het schaduwrijk’, hebben geen lichtlichaam of merkaba en kunnen zich daardoor niet als Orb manifesteren. Veel Orbs zijn vanuit hun kern gelaagd in concentrische ringen. Hetgeen op veel foto’s ook duidelijk zichtbaar is. Dit brengt de essentiële frequenties voort uit de verschillende niveaus van de Geestelijke Wereld voor het hoogste doel en om daardoor alles in staat te stellen verlicht zichtbaar te kunnen worden. De buitenste ring van de Orb is altijd de ring van bescherming, de energiefrequentie die het bijvoorbeeld een camera mogelijk maakt om Orbs op foto’s vast te kunnen leggen. Als men een Orb op beeld vastlegt, ziet men het energieveld van het wezen die de Orb vertegenwoordigd. Het lichtlichaam of ‘merkaba’ waarin een geestelijke entiteit reist, is meestal te zien als een ‘zespuntige’ ster. Naarmate het de entiteit zich echter ontwikkelt, krijgt zijn lichtlichaam een meer vrouwelijke, ronde vorm. Er werd door de Geestelijke Wereld gekozen voor de manifestaties van Orbs, omdat een cirkel staat voor ‘heelheid en compleetheid’. Daarbij kan een bol een hogere energiefrequentie bevatten dan andere vormen, omdat hij geen hoeken heeft die de energiestroom beperken. Bovendien beschermt de Orb ook het wezen of de entiteit die erin reist. En omdat ze ook makkelijk kunnen verschijnen op film en fotomateriaal prikkelen ze de menselijke nieuwsgierigheid. Doch Orbs verschijnen in de regel alleen op foto’s als de maker ervan een bepaald spiritueel vermogen bezit. Diegene moet een hoger bewustzijn vertegenwoordigen en zijn of haar aura moet zich ontwikkeld hebben. Liefde hierin is het ‘sleutelwoord’. Het doet er verder niet toe of men helderziend of erg intelligent is. Om Orbs vast te kunnen leggen moet het ‘liefdesbewustzijn’ in die zin ontwikkeld zijn. En moeten er belangrijke chakra’s in de aura open staan. Doordat Orbs een geestelijke entiteit vertegenwoordigen, bevatten Orbs ‘geestelijke frequentie’ en dragen zij daardoor altijd een bepaalde ‘boodschap’ uit. Een boodschap die de betreffende persoon, die een Orb constateert, al naar gelang zijn bewustzijnsniveau en spiritueel inzicht zelf moet interpreteren.   




                                                                   Schilderij uit 1997

Het bovenstaande schilderij van mijn lichtbollen visioen, waarover ik geschreven heb. De lichtbollen of Orbs zijn weergeven in het 'kosmisch licht', omdat zij ook allemaal dit licht vertegenwoordigden. Op het schilderij staan zeven figuraties omdat dit ook in werkelijkheid zo gebeurde. De lichtbol op afbeelding 2 van mijn tekening manifesteerde zich ook enige seconden als een zilverwitte bol met daarin een gouden uitstraling. Vervolgens verscheen in de gouden uitstraling een blauwe zuil met een paar seconden later bovenin een dwarsbalkje, als zijnde het kruis van Christus. Omdat het schilderij te hoog en te smal zou worden als alle lichtbollen onder elkaar zouden staan, zijn de bollen in een 'zigzaglijn' geplaatst, wat min of meer de lijn vormt van een bliksemschicht. Aangezien de hele manifestatie van enorme lichtbollen ook inderdaad als een soort 'blikseminslag' op mijn leven van destijds insloeg, was deze opstelling zo gek nog niet. Door het grote 'hemellichaam' in het midden te plaatsen en de afbeeldingen zo te splitsen, in drie figuraties aan de ene kant en drie figuraties aan de andere kant, werd de 'Drie-eenheid of Drievuldigheid' afgebeeld. Hetgeen de geestelijke betekenis van de lichtbollen manifestatie alleen maar versterkte en ook meer recht aandeed. Temidden van de lichtbollen is de 'Christus' tot uitbeelding gebracht. Waarbij aan de linker bovenzijde de Geestelijke Meester 'Kuthumi' van de 2e straal tot uitdrukking werd gebracht. De 2e straal van ons Universum. En aan de rechter bovenzijde werd Jezus Christus expliciet tot uitdrukking gebracht. Ikzelf sta in het nachtelijk duister onderaan en kijk over de door de lichtbollen 'verlichte' velden van het landbouwgebied, met aan de achterzijde hiervan het silhouet van de bossen van de Hondsrug. Rechtsonder zijn onder de roze lichtbol van het Christusbewustzijn zeven duiven geschilderd. Symboliserend de zeven dimensies van het Licht enerzijds en vrede, vrijheid en stabiliteit in het nieuwe tijdperk anderzijds. De eivorm waarin het schilderij geplaatst is symboliseert het 'kosmisch ei' waarin geestelijk gezien de schepping tot stand werd gebracht.     

 Vervolg in deel 2


* Zie voor de betekenis van de verschillende energieën tevens het voorgaande verhaal, over de energieën van de 'vijfde dimensie'.

Inspiratie: Eigen ervaring met Orbs in 1997. Literatuur: ‘Verlichting door Orbs’, van Diana Cooper en Kathy Crosswell.     


Geen opmerkingen:

Een reactie posten