donderdag 13 maart 2014

De energieën van de vijfde dimensie.


Algemeen.

Vandaag de dag verandert er van alles. In eigen land, in andere landen, wereldwijd is alles in beweging. Hetzij positief, hetzij negatief. Het lijkt soms wel of er niets meer stand houdt. Tegenwoordig leven wij (nagenoeg) wereldwijd in een samenlevingsvorm, die sterk gericht is op prestaties en intellectuele kwaliteiten. Wie het meest presteert, het hoogst is opgeleid of in alle opzichten verreweg het slimste is, verdient het meest. Vaak gaat dat ten koste van anderen of van diegenen die de kans niet krijgen zich volledig te kunnen ontwikkelen. Deze samenlevingsvorm heeft uiteraard zijn schaduwkanten, want sociaal is hij niet. Zo is er aan de rand van de samenleving onnoemelijk veel leed. Woede, haat, agressie, afgunst, jaloezie en depressies, manifesteren zich overal in toenemende mate. Een derde van de mensheid heeft het rijk en heeft voldoende te eten, twee derde van de mensheid lijd honger en moet  dagelijks zien te overleven. Maar de zin van het leven is niet alleen overleven! De mensheid en de manier waarop ze vandaag de dag samenleeft, is het gevolg van uitbuiting van zwakkeren, kansarmen en lager opgeleiden. Maar bovenal van ‘geld en van macht’. De ‘hebzucht en de zucht naar macht’ is mondiaal exponentieel gegroeid. Het aantal miljardairs en miljoenairs is wereldwijd bijna niet meer te tellen. Het blijkt dat minder dan de honderd rijkste families op aarde, meer dan de helft van alle rijkdom op aarde bezit. Terwijl er dagelijks duizenden mensen sterven van honger en ellende. Doch deze manier van samenleven, waar het doorgaans neerkomt op: ‘ieder voor zich en God voor ons allen’, nadert geleidelijk aan zijn einde. We zijn inmiddels aan het einde van een maatschappelijk tijdperk gekomen en maken ons op voor de ‘opstijging’ naar de eerstvolgende dimensie van het ‘menselijk bewustzijn’. Het bewustzijn van de ‘vijfde dimensie’*, die men kan omschrijven als een dimensie waar ‘geld en macht’ een aanzienlijk mindere rol zal gaan spelen. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat onze planeet opeens van de ‘derde in de vijfde dimensie’ terecht zal komen. Maar dat we meer onder invloed van de ‘vijfde dimensie’ (zie de kosmische dimensies op deze blog) zullen komen te staan. Waardoor het fysiek ‘grofstoffelijke’ aspect van de derde dimensie geleidelijk aan af zal nemen en de mens meer naar het ‘geestelijke’ aspect op zal schuiven. Waardoor ‘gevoel en verstand’ geleidelijk aan bij een ieder meer in evenwicht zal komen. Daardoor zal men redelijker, menslievender en met meer zorg voor elkaar, tegenover elkander komen te staan.

De vijfde dimensie.

Onder invloed van de ‘vijfde dimensie’ zal de mensheid tot een meer socialere omgang met elkaar kunnen komen en tot een eerlijker verdeling van rijkdom en goederen. En waar men overal ter wereld voor een betere verdeling van de eerste ‘levensbehoeften’ zal gaan streven. Conflicten zullen niet meer ‘beslecht’ gaan worden door ‘oog om oog en tand om tand’. Maar zullen meer in overleg met elkaar en in alle redelijkheid opgelost gaan worden. Daardoor zal ‘angst’ geleidelijk af gaan nemen en zal men in de kortst mogelijke tijd leren zijn ‘angsten’ te overwinnen. Want juist ‘angst’ zorgt voor wantrouwen en voor elke vorm van negativiteit, met uiteindelijk agressie als gevolg. Kenmerkend voor de ‘vijfde dimensie’ is, dat men in het nieuwe tijdperk het ‘afgescheiden zijn’ verlaat en dat men een ‘eenheid’ wil vormen met alle andere mensen. De mens wordt door het opstijgen naar de vijfde dimensie niet alleen bevrijd van ‘afhankelijkheid en van angsten’, maar krijgt bovendien de vrijheid om te ontdekken wie hij werkelijk is. Hierdoor ontstaat een volledig nieuw zelfbeeld en ‘ontwaakt’ de geestelijke scheppingskracht. De ‘traagheid en de verdichting’ van de derde dimensie waar we nu nog in leven, zal zienderogen verdwijnen en gedachten zullen zich steeds sneller als werkelijkheid gaan manifesteren, al is het maar door het digitale tijdperk waarin we inmiddels leven. Nu al ervaren we dat de ‘tijd’ voor het gevoel steeds sneller gaat, wat in werkelijkheid ook zo is. De ‘opstijging’ naar een hogere vorm van menselijk bewustzijn gaat gepaard met hogere ‘energiefrequenties’, waardoor alles geleidelijk aan in een soort ‘stroomversnelling’ komt. De energieën die hieraan ten grondslag liggen zijn de ‘Christus- en de Aquariusenergie’.  Beide energieën vertegenwoordigen tezamen de ‘vijfde dimensie’. Maar ook ‘kosmische’ energie dient daarbij vermeld te worden, ofschoon deze energie meer onder de noemer valt van de Aquariusenergie. Alles in ons universum, van de grootste planeet tot het kleinste eencellige leven op aarde, is namelijk aan ‘trilling’ onderhevig. Door kleine veranderingen in de planetaire constellatie van ons zonnestelsel (veroorzaakt door de kracht van de zon), wordt de trillings- of energiefrequentie van de aarde geleidelijk aan verhoogt, wat mede tot verandering in het bewustzijn van de mens tot gevolgen heeft. Door de genoemde energieën tezamen ontstaan er bij de mens gewijzigde ‘inzichten’ en wordt de oprichting van  nieuwe samenlevingsvormen mogelijk. Samenlevingsvormen die meer gestoeld zullen zijn op wederzijds respect en vreedzaam naast elkander samenleven.   

De Christusenergie.    

De oudste werkzame energie is de genoemde ‘Christusenergie’, die al sinds de komst van Christus geleidelijk in kracht aan het toenemen is. De Christusenergie die door de komst van Christus voor het eerst op aarde werd gebracht, staat symbool voor de samenwerking met de Engelen hiërarchie en is in essentie een ‘spirituele’ energie, een energie van het zuiverste ‘licht’. Dit ‘licht’ heeft zich verzameld rond de aarde om de mens van goede wil te steunen en te sterken in al zijn daden. Door zijn komst bevestigde Christus het besluit van de kosmische hiërarchieën, om de energie van ‘licht en spiritualiteit’ vanaf dat moment werkzaam te laten worden op aarde. Door de eeuwen heen is deze Christusenergie steeds sterker geworden en heeft de energie tot in de huidige tijd aan kracht toe kunnen nemen. Mede doordat steeds meer mensen zich openen voor het ‘licht’. De nieuwe tijd die steeds meer vorm aanneemt en zich steeds sterker manifesteert, roept tegelijkertijd het grote contrast op met het ‘negativisme’. Het negativisme van ‘destructiviteit, wreedheid en van verschrikkingen’. Juist ‘liefde, licht, vergeving en barmhartigheid’ maakt dat mensen zich geleidelijk aan ‘beschaamd’ gaan voelen. Dat men in gaat zien dat strijd tot niets leidt, zinloos is en dat ‘destructiviteit’ door eigen destructiviteit vergaat. Het ‘licht’ ofwel de Christusenergie steunt de mens van goede wil om standvastig te blijven en zich staande te houden in deze tijd van schril contrast. De Christusenergie of ook wel de ‘inwijdingsenergie’, is in essentie een ‘universele’ energie waar iedereen in deel kan nemen. Een ieder die zich openstelt en zich wil verbinden aan deze energie van ‘licht en spiritualiteit’, zal deze kracht ervaren. Naarmate de energie van het komende ‘Aquariustijdperk’ toe zal nemen, wordt ook de Christusenergie steeds sterker. Het is een in kracht toenemende energie, die veel mensen de kracht geeft om ‘vernieuwing en verandering’ aan te gaan en niet mee te gaan in ‘angstgolven, het doemdenken en in het denken van beperkingen’. Maar daarentegen juist het ‘licht’, de kansen en de openingen zien. Tegelijkertijd is dit de energie van ‘inwijding en van inzicht, maar ook van intuïtie’. Inzicht en intuïtie in van wat de mens of de mensheid allemaal overkomt, als  vanzelf niet gezocht, maar door eigen daden wel gekregen. Hetzij in positieve of in negatieve zin. De mens die zich openstelt in ‘vertrouwen’ krijgt in de vorm van harmonie juist daardoor ‘intuïtie’. Juist daardoor zullen alle storende factoren langzamerhand, een voor een uitgewassen worden. Juist daardoor krijgen ‘harmonie en kracht’ in positieve zin steeds meer de overhand en wordt de intuïtie steeds sterker. De Christusenergie maakt dit allemaal mogelijk. Inmiddels is deze energie na tweeduizend jaar bijna op zijn hoogst ontwikkeld. De mens die niet vasthoudt aan schijnzekerheden maar op een zeker moment kiest voor het ‘nieuwe pad’, zal in zijn gevoel gesteund worden vanuit deze Christusenergie.   

De Aquariusenergie.

Elk opeenvolgend tijdperk kent zijn eigen ‘trillings- of energiefrequentie’, hetgeen in de evolutie is vastgelegd. Omdat elk tijdperk zijn eigen ontwikkeling en vooruitgang kent, neemt bij overgang naar een volgend tijdperk de energiefrequentie langzaam en geleidelijk aan toe. De overgang naar het Aquariustijdperk is sinds het midden van de  achttiende eeuw al gaande en zal over nog ongeveer een zelfde ‘tijdsspanne’ een feit moeten zijn. Tegen die tijd zal de energie van het nieuwe tijdperk zijn kracht volledig laten gelden. Deze kracht ofwel de Aquariusenergie, manifesteert zich zowel ‘spiritueel als fysiek’. Ook in fysieke zin zal de mens in het komende tijdperk geleidelijk aan veranderen. Het ‘grofstoffelijke’ aspect, dat in het voorbijgaande Vissentijdperk tot een hoogtepunt is gekomen, zal geleidelijk aan plaats gaan nemen in een lichtere en ‘transparante’ verschijningsvorm van het fysieke lichaam. Wat overigens visueel niet op zal vallen, maar tegen die tijd in het ‘moleculaire’ stelsel wel zeker tot uitdrukking zal komen. Voor wat in het voorgaande gezegd is over de Christusenergie, geldt in ‘spirituele’ zin eveneens voor de Aquariusenergie, waarbij de Christusenergie niet los gezien kan worden van de Aquariusenergie. Het een ondersteunt het ander. De tendens van het Aquariustijdperk is de tendens van ‘vrijheid, van gelijkheid en van broederschap’. De mens van nu leeft in een sterk contrast met de mens van vroeger. Een contrast waarin de mens van de nieuwe tijd sterker wordt geconfronteerd met de mens van het voorbijgaande Vissentijdperk. Het Vissentijdperk van ‘dogma, van leiders en van volgelingen’. De mens die geïnspireerd wordt door de ‘Aquariusenergie’, wordt steeds vaker geconfronteerd met een commerciële wereld, waarin prestige en intellectuele kwaliteiten hoog worden aangeschreven. Een commerciële wereld waarin ‘dogma’s, rechtlijnig denken en prestaties’ op een hoog niveau geëist worden, zonder naar gevoelens of emoties te kijken. En daar botst de wereld van het ‘Vissentijdperk’ direct op de mens van het ‘Aquariustijdperk’. De mens van het Aquariustijdperk wil geen strijd en zal ook de strijd met de werkgever liever niet aangaan, want hij of zij kan niet functioneren in de ‘dogmatische’ structuren van ‘rationaliteit, van rechtlijnigheid, van dogma’s en van strijd’. Men wil niet de strijd aangaan omwille van zijn eigen denkbeelden, gevoelens of inspiratie, vandaar dat men liever ‘loslaat’. Daarom beginnen veel mensen die verbonden zijn met de energie van Aquarius liever voor zichzelf. Zij gaan hun eigen weg en beginnen een praktijk op het gebied dat hen aanspreekt en waar zij goed in zijn. Soms lijkt het wel alsof zij gestraft worden en dat ze buiten de maatschappij geraken, maar niets is minder waar. De problemen met de werkgever (i.c. het Vissentijdperk), maken de mens juist vrij. Het geeft een wending aan een nieuw leven, naar een nieuwe tijd van zelf doen, van zichzelf te ontwikkelen en in alle vrijheid verder te gaan.

Transformatie.

Alles is transformatie en achteraf zal men zeggen dat de problemen met de werkgever een zegen waren en geen vloek. Het heeft de mens vrij gemaakt. Vrij gemaakt van alles waarvan men vroeger dacht dat men daaraan vast zat en ervan afhankelijk was. Vrij gemaakt van afhankelijkheden. In alles is de zin en de energie van Aquarius te bespeuren, ook in alle kleine vormen en in het omgaan met elkaar. Men ziet dat de Aquariusenergie steeds sterker zijn intrede doet. Tegelijkertijd zullen de mensen die beheerst worden door het Vissentijdperk steeds meer geconfronteerd worden met zichzelf, waarin ‘dogma op dogma’ stuit en waarin ‘machtswellust’ op andere ‘machtswellustelingen’ stuit. Dat komt eenvoudig omdat steeds meer mensen hen verlaten en hun strijd en hun macht niet delen. En ook niet onder hun macht of strijd willen vallen, steeds meer mensen maken zich daarvan los. Men wordt daardoor steeds vaker geconfronteerd met zichzelf of met anderen die dezelfde elementen van het Vissentijdperk aanhangen. En zo botsen zij steeds meer met degenen die veranderingen willen en blijven zij  steeds meer in hun eigen denkbeelden steken. Ooit stond geschreven: ‘wie naar het zwaard grijpt zal door het zwaard vergaan’, of ‘wie een ander kwaad doet, zal door het kwaad vergaan’. Symbolisch wordt hiermee bedoeld, dat de mens die dogmatisch is, die machtswellust kent, juist door dezelfde energie teniet wordt gedaan. Ook dat is ‘transformatie’, maar uiteindelijk zal iedereen die zijn lessen leert, vanuit het Vissentijdperk getransformeerd worden naar de Aquariusenergie. Dit samen met de invloed van de Christusenergie maakt dat de wereld zich alleen maar in positiever zin kan ontwikkelen. Hoewel het enerzijds in de huidige tijd door sterke contrasten lijkt, dat het kwade veel meer de overhand heeft dan het goede, is het aan de andere kant zo dat men aan deze tekenen ziet dat het ‘licht’ in wezen toeneemt. Men ziet dat steeds meer mensen van goede wil opstaan en zeggen dat zij hun eigen weg willen gaan. En wie dat wil mag hen volgen. Maar zij maken geen volgelingen, zij maken geen afhankelijken, zij gaan hun eigen weg in vrijheid en volgen daarmee de tendens en de energie van Aquarius.


De opkomende zon.

De invloed van Aquarius neemt geleidelijk aan toe, alsof de zon opkomt en zijn licht van Aquarius steeds meer laat schijnen over de aarde. Steeds meer mensen ontvangen het ‘licht van de opkomende zon van Aquarius’. De mens van goede wil neemt deel aan dit licht, ontvangt dit licht in het hart en straalt het uit. Het laat alle ‘hebzucht, begeerte en agressie’ achter zich en laat het ego ‘transformeren’ in een ‘Wij’, in een totaal zijn. De mens van Aquarius is een ander mens, niet een mens van competitie, maar een mens van ‘eenheid’. Niet een mens van beter weten en sneller zijn, maar gelijk op en gelijk delen, van elkaar willen leren en willen ervaren. Van een mens die wil verbeteren en wil leren ten diensten van elkaar. Dat is de energie van Aquarius, van de zon die opkomt en die de mens in het hart verwarmt. Die liefde heet, een zuivere liefde zoals een ouder voor zijn kind heeft. Liefde die gedeeld wordt zonder enig voorbehoud, zonder enig gewin, maar vanuit een puur zijn. Dat is Aquarius, dat is de zon die opkomt. Zo zal de zon in het tijdperk van Aquarius steeds hoger en hoger klimmen aan het firmament en de mens steeds meer verwarmen en steeds meer licht gaan geven. Dit voor al degenen die het licht kunnen verdragen en voor al degenen die het ook willen ontvangen. Voor alle mensen die het licht willen delen met anderen. Dit alles is de invloed van de energie van Aquarius.

Het Christusbewustzijn.

Overigens liggen de bovengenoemde energieën ten grondslag aan het kosmische ‘Christusbewustzijn’. Het kosmische bewustzijn dat onlosmakelijk verbonden is met het bewustzijnsaspect van de ‘vijfde dimensie’ en waarover in de inleiding gesproken werd: ‘als de eerstvolgende dimensie van het menselijk bewustzijn’. De ‘opstijging’ van het menselijk bewustzijn naar het bewustzijn van het komende Aquariustijdperk. Dit Christusbewustzijn is een staat van ‘zijn’, waarin het ‘goddelijke aspect’ dat in een ieder aanwezig is en waar ‘onbaatzuchtige’ liefde centraal staat, nader tot uitdrukking komt. Alle zielen die in dit ‘bewustzijn’ verkeren, weten vanuit hun hart wat goed en slecht is en op welke wijze men juist moet handelen. Het Christusbewustzijn is gebaseerd op het ‘innerlijke, intuïtieve weten van het hart’ en de (vooralsnog) bij een ieder diep ‘verborgen’ kennis van de ziel omtrent de ‘Universele Kosmische Wetten’. Het Christusbewustzijn uit zich bij een ieder in de vorm van het geweten. Zonder enige regelgeving van welke aard dan ook, weet iedere ziel op aarde dat ‘mededogen, liefde en respect’ voor alle levensvormen, de kern van een gezonde samenleving vormt. Maar ook dat ‘agressie, overheersing, moord en vergelding’ de wereld nooit tot bloei en succes zal leiden. Het Christusbewustzijn is anders gezegd, de onbeschreven wet van het hart. Hoe sterker de connectie met het hart is, des te duidelijker de innerlijke ‘stem van het geweten’ in de geest zal klinken. Doch de veranderingen komen eraan en zijn overal in de wereld al te constateren. Het evenwicht tussen ‘yin en yang’, van de manlijke en de vrouwelijke energieën dienen hersteld te worden. Niet langer zullen de mannelijke energieën overheersen. Zoals al eerder gezegd is: ‘er is geen afscheiding van het ‘goddelijke’ en er is geen ‘drama’ in de hogere dimensies. Wij zijn allen Eén. Het Christusbewustzijn is de vorm van het bewustzijn, die tenslotte iedere ziel in het komende Aquariustijdperk nodig heeft om haar geboorterecht van de ‘vrije wil’ op de juiste, niet schadelijke manier in de samenleving toe te passen. En wel zodanig dat ‘liefde en licht’ uiteindelijk overal in het collectieve bewustzijn zal ‘verankeren’, waardoor de wereld in zijn geheel ten goede zal veranderen.

 


 

Inspiratie: ‘de samenleving in 2015’, van Christoph Fasching. Het tijdschrift: Par Lanto, Het internet.  

            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten