woensdag 27 februari 2013

De ‘Witte Broederschap’ deel 1


Voorwoord.

In alle voorgaande artikelen zit een bepaalde ‘opbouw’ in de ‘geesteswetenschappelijke’  uitleg van de artikelen. Een uitleg, die via dit ‘digitale medium’ wellicht voor sommigen een inspiratiebron zouden kunnen zijn, om zich nader in de esoterische literatuur te gaan verdiepen. De ‘opbouw’ van alle artikelen begint over het feit, dat alles in ons universum uit ‘energie’ bestaat en doormiddel van energie existeert. Vervolgens een uitleg over de ‘bron’ van al het leven, over reïncarnatie, over de ‘energetische’ lichamen van de mens, over karma, kosmische stralen, inwijdingsgraden, ons ‘multidimensionale’ universum, de ‘schepping’ in al zijn creaties, over het leven in het ‘hiernamaals’, over de dood, tot aan het ‘lijden, ziek zijn en sterven toe van de mens. De uitgangspunten van deze ‘geesteswetenschappelijke’ uitleg zijn in belangrijke mate terug te voeren naar de ‘Theosofische’ leer van Helena P. Blavatsky. Een leer die met ongeveer dezelfde intentie ook door Alice A. Bailey, Helena Roerich, Rudolf Steiner, Edgar Cayce, Jozef Rulof en de bijna ontelbare esoterische schrijvers daarna is verkondigd. Informatie die een ieder vanuit zijn eigen achtergrond en op elk zijn eigen karakteristieke wijze, maar met dezelfde intentie naar buiten heeft gebracht. Doch in de meeste van alle voorgaande artikelen klinkt in grote lijnen de stem door van de ‘Witte Broederschap’. Een 'Broederschap' in de orde van de Hiërarchie van Geestelijke Meesters. Maar wie is deze 'Broederschap' en waar bestaat zij uit? Daar tracht het onderstaande verhaal een antwoordt op te geven.

De betekenis van de Witte Broederschap.

De ‘Witte Broederschap’ is een broederschap van geestelijke Meesters, die uit duizenden bestaan en vanuit een collectief ‘bewustzijn’ werkzaam is voor de hele mensheid. De ‘Witte Broederschap’ vertegenwoordigt het ‘witte licht’ in de hoogste regionen van de Geestelijke Wereld, en daardoor ook aan dit ‘witte licht’ zijn naam ontleend. Zij vertegenwoordigen de ‘krachten’ die zowel de mogelijkheid  als de ‘energiefrequenties’ hebben om de mensheid in zijn totaliteit te bereiken. Zij hebben de taak op zich genomen om de mensheid te informeren over, en te begeleiden naar het ‘Aquariustijdperk’, een tijdperk waarvan de ‘overgang’ van het ene naar het andere tijdperk al voor de helft zijn doorgang heeft gevonden. En waarvan de totale overgang naar verwachting over drie tot vier honderd jaar volledig een feit zal zijn. Zodat de hele mensheid tegen die tijd volledig in het Aquariustijdperk zal existeren. De ‘Witte Broederschap’ is zoals gesteld een ‘collectief’ van krachten, die werkzaam voor de hele mensheid, samen werken met alle ‘hiërarchieën die rond de Aarde zijn geschaard. Tevens werken zij samen met al de ‘ krachten en frequenties’ rond degenen, die ooit als mens geïncarneerd waren of nog in de toekomst zullen incarneren. De geestelijke Meesters werken allemaal vanuit hun gezamenlijke ‘trillingsveld, aard en karakter’. Alhoewel zij in hun eigen geestelijke ontwikkeling, hun ‘ego bewustzijn’ reeds lang achter zich gelaten hebben, hebben zij ‘begrip, inzicht en liefde’ voor de hele mensheid en grote kennis van het ‘menselijk falen’ door de weg die zij zelf hebben afgelegd. De ‘Witte Broederschap’ staat niet zo ver van de mensheid af als men zou veronderstellen. Zij tracht de mensheid te informeren over wat hen te wachten staat in het komende Aquariustijdperk. Tevens proberen zij uitleg te geven over de geschiedenis van het ‘heelal’, over hoe deze vanuit ‘kosmische’ energieën is ontstaan en hoe deze energieën eeuwig zijn. Al deze informatie is geënt op het nieuwe Aquariustijdperk en wordt gegeven door ‘krachten’, die zowel naast de mens, als boven de mens existeren. De Wet van Karma, ‘oorzaak en gevolg’, is de grote drijfveer ter ontwikkeling van de mensheid, de Aarde en de Kosmos. De informatie van de ‘Witte Broederschap’ wordt wereldwijd door ontelbare esoterische groeperingen naar buiten gebracht.     

De Witte Broederschap.

Behalve dat de ‘Witte Broederschap’ zich in de hoogste regionen van de Geestelijke Wereld bevindt, is er ook een permanente verblijfplaats van de Geestelijke Hiërarchie op Aarde. Deze verblijfplaats is het mythische ‘Shamballa’, dat zich onzichtbaar voor de wereld, op de twee hoogste etherisch-stoffelijke niveaus bevindt in de Gobi-woestijn in Azië. Alleen de zeer hoog ontwikkelde geestelijke wezens (Meesters van Wijsheid) verblijven in dit ‘Shamballa’. Ongeveer 12000 jaar geleden kwam na de ondergang van het derde en laatste gedeelte van het continent Atlantis, een groep zeer hoog geëvolueerde wezens naar de Aarde om hier vanuit het ‘Shamballa’ direct voor de mens werkzaam te kunnen zijn. Dit was nodig om het noodzakelijke evenwicht te bereiken, dat de mensheid nodig had om het proces van evolutie voort te kunnen zetten. Daarnaast hebben de geestelijke ‘Meesters’ in het ‘Shamballa’ de mogelijkheid om vanuit het ‘etherisch-stoffelijk’ gebied, direct op het fysieke vlak binnen de mensheid werkzaam te kunnen zijn. Welke mogelijkheden vanuit het ‘collectief’ in de Geestelijke Wereld iets minder zijn. Overigens is er in de omgeving van ‘Shigatse’ in het Himalayagebergte in India nog een tweede uitgebreide locatie, waar geestelijke ‘Meesters’ eveneens binnen het etherisch-stoffelijk gebied hun verblijfsplaats hebben. Deze zeer hoog geëvolueerde geestelijke ‘Meesters’ onderscheiden zich in het algemeen door hun diepe wijsheid, enorme inzicht en onvoorwaardelijke liefde voor al het leven. Daardoor waren zij destijds ook zeer geschikt om na de ondergang van de Atlantische beschaving de zaden van ‘Licht, Liefde en Wijsheid’, in onze wereld te planten en voort te kunnen zetten. En blijven zij ook om dezelfde reden hun werkzaamheden op Aarde voor altijd verrichten.

Zij overzien alles vanuit het ‘wereldkarma’.

En zo bestaat al duizenden jaren het collectief van de ‘Witte Broederschap’ zowel ‘boven als beneden’. Deze uiterst ‘wijze, intelligente en androgyne krachten’, zijn in staat om het ‘karma’ van de wereld in zijn geheel te overzien. Om bepaalde ‘verbindingen’ de juiste impulsen te geven en zo mogelijk bij te sturen. En waar mogelijk de wereld vorm te geven, doch altijd met het respect voor de ‘vrije wil’ van de mens. De ‘Witte Broederschap’ heeft voortdurend de mogelijkheid om bepaalde processen bij te sturen, of iets af te laten remmen. Sommige, ook huidige processen werken niet altijd even goed in de wereld. Vanuit menselijk standpunt wordt dan al gauw gezegd, dat het fout is en het niet mee zit. Maar vanuit het perspectief van het ‘wereldkarma’, kan het juist nodig zijn om het proces dat gaande is even af te remmen. Of om bepaalde ontwikkelingen even tegen te houden. In feite wat minder doorgang te geven, waardoor het later op het juiste moment wel uitkomt. Waardoor er een gerede kans bestaat dat bepaalde processen zich dan wel ten goede zullen keren. De ‘Witte Broederschap’ ziet voortdurend vanuit het ‘wereldkarma’ de mogelijke knelpunten en problemen die er wereldwijd ontstaan. Die sturen zij indien noodzakelijk en binnen de mogelijkheden die zij zelf hebben zo goed mogelijk bij, maar altijd met inachtneming van de ‘vrije wil’ van de mens. Overigens zal men de mens nooit om zijn handelswijze veroordelen. Men laat de mens altijd vrij in wat men kiest. Inmiddels is gebleken dat de mens tot meer in staat is dan men ooit had gedacht. Deze kennis en mogelijkheden zijn door de Geestelijke Wereld ‘inspiratief’ op de juiste wijze en op het juiste moment naar de Aarde gebracht. Eerst nog voorzichtig via mensen die vanuit hun ‘dogmatisch denken en beperkte inzichten’ hun informatie brachten, later via grote denkers en grote ‘geesten’, die aan hun inzichten geen dogmatisch denken verbonden. En zo schrijdt de mensheid voort in zijn kennis en ontwikkeling en sluit uiteindelijk alles aan op het nieuwe tijdperk dat voor ons staat.  

Kansen in de nieuwe tijd.

De mens van nu heeft de kans en kan deze kansen ook waarnemen om het nieuwe Aquariustijdperk voor de komende eeuwen tot een succes te maken, of om juist het ‘negatief’ daarvan te laten doorstromen in de nieuwe tijd. De ‘Witte Broederschap’ zal er alles aan doen om vanuit hun mogelijkheden, het nieuwe tijdperk ‘energetisch’ ten volle te laten werken op Aarde. De krachten van de nieuwe tijd zijn met name die van: ‘individuele vrijheid en van directe spiritualiteit’. Spiritualiteit waarin de intuïtie wordt gevoed door de ‘krachten’ en de begeleidende intelligenties van elk individu. Maar het individu zelf houdt in welk tijdperk dan ook het middel van de vrije keuze. De ‘dualiteit’ zal daarentegen altijd op Aarde blijven bestaan, omdat er zonder enige vorm van ‘wrijving’ geen vooruitgang mogelijk is. Doch door verschuiving van ‘yin en yang’ energieën bij de mens, zal men zien dat de mens in de toekomst meer open zal staan voor het ‘licht’, dan dat het tegenwoordig nog het geval is. De mens wordt in de toekomst ontvankelijker voor het ‘licht’ en dat werkt door in de intuïtie, in het gevoel. Tevens naar meer begrip omtrent de kosmische ‘hiërarchieën’ die er existeren en de geestelijke mogelijkheden die men heeft om hieruit te kunnen putten. Doch de mensen die in de nieuwe tijd zullen leven, zullen bewust moeten worden gemaakt van hun mogelijkheden. Dat dit alles via de weg der geleidelijkheid zal verlopen, zal voor een ieder wel duidelijk zijn. Tegelijkertijd moet men beseffen dat men in een controverse leeft, dat men ‘botst’ met bestaande energievelden die momenteel op Aarde nog sterk van invloed zijn. Energieën, sommigen van lang vervlogen tijden, die veel negativiteit bevatten en veel disharmonie veroorzaken. De confrontatie met deze energieën maakt het de mens van tegenwoordig moeilijk. Maar het is daarnaast een gegeven dat men vanuit het positieve, iets van ‘licht’ in zich kan laten stromen en daardoor een en ander op zou kunnen ruimen. De negatieve velden die gemiddeld genomen ‘over geconditioneerd’ zijn in het geestelijk wezen van de mens, zijn energieën die de mens door het strenge ‘keurslijf en het veelal religieus dogmatische denken’, waarin men in eerdere levens mee te maken had nu in de weg blijven staan. Van daaruit is het begrijpelijk dat men in de huidige tijd van ‘verlichting’, waarin men door ‘individualisering en vrijheid van denken’ op zichzelf teruggeworpen wordt, op grote tegenstellingen stuit in deze wereld. Maar juist deze zaken maken het de mens nu moeilijk om op de juiste manier zijn weg te kunnen vinden. Doch een en ander heeft een ‘karmische’ achtergrond, waarvan de negatieve energie, door zoveel mogelijke ‘positiviteit’ opgelost dient te worden.

De wijze waarop de Witte Broederschap zich manifesteert.

Het is voor de gemiddelde mens moeilijk voor te stellen, dat er vanuit de hoogste regionen in de ‘kosmische hiërarchie’ daadwerkelijk contact gemaakt kan worden. En dat er kennis, inzicht en wijsheid vanuit de kosmos naar de mens overgedragen kan worden. Weinigen kunnen zich een voorstelling maken van de mogelijkheden, die er in de kosmos aanwezig zijn om de mens te bereiken. Een veel gebruikt middel waarvoor vaak gekozen wordt, is het ‘trancemediumschap’ en de spirituele groepering die zich vaak rond een dergelijk medium geschaard heeft. Dit gebeurt  wereldwijd bij honderden van dergelijke groeperingen. Maar ook met individuele mediums wordt er indien mogelijk contact gemaakt. Hetzelfde gebeurt via ‘inspiratie’ bij spiritueel ingestelde ‘hoog gevoelige’ personen. De kennis overgedragen vanuit de hoogste regionen van het ‘licht’, wordt zodanig gebracht dat zij voor iedereen te begrijpen is en aansluit op de gedachten van de mensheid. En wel zodanig dat zij ook gehoor weet te vinden, waardoor de mensheid zich geestelijk kan ‘verheffen’. De ‘Witte Broederschap’ probeert zoveel mogelijk diegenen te benaderen, die zich ook daadwerkelijk interesseert voor esoterische kennis en geesteswetenschap. Daarnaast probeert de ‘Witte Broederschap’ kennis en inzicht te geven over het verleden. Niet zozeer omwille van de geschiedenis, maar om te laten zien op welke wijze deze is ontstaan vanuit de energieën die ‘kosmisch’ en eeuwig zijn. De ‘Broederschap’ tracht inzicht te geven in het eeuwig ‘kosmische’ beeld van de mensheid door de geschiedenis heen. En wel op een zodanige wijze uitgelegd, dat deze kennis de mogelijkheid biedt de toekomst te zien op de manier zoals de ‘kosmos’ dat ziet. En aan welke wetten van de ‘kosmos’ de mensheid verbonden is en op welke wijze met deze informatie omgegaan dient te worden. Al deze informatie geënt op het komende Aquariustijdperk wordt gegeven door ‘krachten’, die zowel naast als boven de mens staan. Zoals ‘zwaartekracht’ aan een wet gehoorzaamt, zo gehoorzamen de ‘hiërarchische’ wetten aan de goddelijke kracht. De ‘Witte Broederschap’ vertegenwoordigt de energieën, die in hun frequenties de mogelijkheden hebben om de mens waar dan ook te kunnen bereiken.

Ook werkt de ‘Witte Broederschap’ zoals eerder vermeld samen met alle ‘krachten’, die ooit op Aarde als mens hun levens hebben gehad of in de toekomst nog zullen krijgen. De ‘Witte Broederschap’ kent zowel de toekomst van de Aarde als de toekomst van de Kosmos. De gehele toekomst van de Aarde en van de Kosmos mag en kan men niet verstrekken, aangaande het ‘evolutieproces’ dat de mens door moet maken. Niettemin probeert de ‘Witte Broederschap’ de mens te inspireren om de weg op te gaan die ‘kosmisch’ bedoeld is. Opdat de Aarde zich kan ontwikkelen in haar verworvenheid, zoals dat bedoeld is vanuit het ‘karma’ van de mensheid, de Aarde en de Kosmos. ‘Oorzaak en gevolg’ is  de grote drijfveer die de mensheid, de Aarde en de Kosmos laten ontwikkelen, totdat deze in de zeer verre toekomst zodanig ontwikkeld is, dat hij weer terug mag gaan naar zijn grote ‘kosmische’ inademing.   



Inspiratie: Par Lanto. Alice A. Bailey. Het internet.

        

 

  

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten