dinsdag 29 juli 2014

LIEFDE


 

Liefde
 
Waarover al eerder geschreven is.

‘De overgang naar de Nieuwe Tijd’.

Vanaf 21-12-2012 is de mensheid halverwege de overgang naar het ‘Aquariustijdperk’. Een overgang die van het een naar het andere tijdperk gemiddeld vijf tot zes eeuwen in beslag zou moeten nemen, ware het niet dat de mensheid vanaf genoemde datum ook onder invloed is komen te staan van de energie van de ‘vijfde dimensie’. Waardoor we geleidelijk aan afstand nemen van de ‘drie dimensionale’ wereld waarin we nu nog leven. Wat er mede toe geleid heeft, dat de energie van het ‘Aquariustijdperk’ in belangrijke mate in kracht toe heeft kunnen nemen. En de overgang naar de ‘Nieuwe Tijd’ uiteindelijk versneld plaats gaat vinden. En wel op een zodanig manier, dat de doelstellingen van de ‘Nieuwe Tijd’ te zijner tijd gerealiseerd zullen kunnen worden en de mensheid ondanks de zware tijden, die wij op dit moment doormaken toch een betere toekomst tegemoet zal kunnen zien. Het ‘Aquariustijdperk’ zal uiteindelijk het tijdperk van ‘synthese’ zijn. Wat betekent, dat wat in het huidige tijdperk tot verdeeldheid geleid heeft, uiteindelijk zal samensmelten en weer tot ‘Eenheid’ zal komen. Het komende tijdperk zal vooral het tijdperk zijn, waarin aspecten als: ‘Vrijheid, Liefde en Verbroedering’ nader tot uitdrukking gebracht zullen worden. En waarin ‘harmonie en evenwicht’ centraal in het leven van de mens zal komen te staan. Zodat we blijvend een tijdperk van Vrede tegemoet gaan zien.

Ontwaking.

Gelet op de zware tijden die er momenteel zijn, ondergaan velen grote stress en lichamelijke en emotionele ongemakken, terwijl vanuit de Geestelijke Wereld de ‘energieniveaus’ van Liefde sterk aan het toenemen zijn, wat onder de genoemde omstandigheden ook zeer zeker te verwachten is. Met andere woorden, laat degenen die het op kunnen brengen, zich ontspannen en in het ‘Nu’ moment gaan staan. Sta deze energieën van Liefde toe en laat het vanuit jezelf naar de gehele mensheid en naar de wereld stromen. Tenslotte is dit ook één van de aspecten waarvoor de mens op Aarde gekomen is, maar men is dat doorgaans vergeten. Vergeten hoe veeleisend dit voor de mens in het algemeen zou kunnen zijn. Dus vraag regelmatig om hulp vanuit de ‘Geestelijke Wereld’, op de manier zoals men dat normaal gesproken voor zichzelf gewend is. Wanneer men dat doet, zal men zich beter voelen en gemakkelijker in staat kunnen zijn om de ongemakken te accepteren. Bovendien zullen daardoor de ‘frequenties’ op Aarde gaan stijgen en zal de mensheid beter voorbereid zijn op een toekomstige geestelijke ‘ontwaking’ van de mens. De Geestelijke Wereld overspoelt de mens momenteel met ‘geestelijke hulp en assistentie’, maar de vele alarmerende gebeurtenissen die er op dit moment overal ter wereld plaats vinden, leidt de mens af en trekt de mensheid omlaag naar de ‘illusie’ van de drie dimensionale wereld waarin we nu nog leven. Zie daarom de ‘pijnen en het lijden’ en zendt: ‘Liefde en mededogen’ naar al diegenen die er bij betrokken zijn, inclusief alle hulpverleners. Maar blijf er zelf van verwijderd. ‘Sta in de wereld, maar maak er niet deel vanuit’! Met andere woorden, blijf er boven staan! Door dit te doen, zal het voor een ieder gemakkelijker zijn om zich met het eigen ‘Hogere Zelf’ te verbinden en zal de Geestelijke Wereld die altijd paraat staat, de gebeden en oproepen zoveel mogelijk blijven beantwoorden en doen wat in hun vermogen ligt. Maar helaas kan het voor velen in deze zware tijden zeer moeilijk zijn, om de aanwezigheid en hulp vanuit de ‘Geestelijke Wereld’ te kunnen zien of te kunnen voelen. Dit vanwege de afleidende beroering en de ‘illusie, die het collectieve Ego’ onophoudelijk gebruikt om de mens naar beneden te trekken. Het vergt enige oefening en discipline om te leren, gemakkelijk en snel toegang te krijgen tot het ‘stille innerlijke heiligdom’ in de mens zelf, maar het zal zeker de inspanning waard zijn. Zelfs de grote ‘Mystici en geascendeerde Meesters’ hebben nu en dan nog moeite, met het verkrijgen van toegang tot het ‘innerlijke heiligdom’. Wanneer zij in de fysieke wereld belichaamd zijn, omdat het lage frequentieniveau waarin de illusie de mens vasthoudt, ‘open is voor grote interferentie en witte ruis’.

Eeuwig vrij.

Elimineer datgene wat de mens gemiddeld genomen niet langer meer dient, en geniet van het verminderde gevoel van ‘stress en het gevoel van vrede’ dat binnenstroomt, wanneer men toestaat om ‘vrij’ te zijn. Alles waarvan men voelt dat men het verplicht zou moeten doen, is oud ‘karmisch’ afval waarmee men sinds tijden ‘bevlekt’ is geraakt en wat vandaag aan de dag geen echte waarde meer heeft. Laat het gaan, de ‘karmische lessen’ ervan zijn allang geleerd! De mens werd vrij geschapen en zal dat altijd en eeuwig blijven. Maar binnenin de illusie van de drie dimensionale wereld, blijkt dat niet altijd het geval te zijn. Veel moderne wetenschappers proberen te bewijzen, dat veel van wat we doen veroorzaakt wordt door verschillende chemicaliën in ons zenuwstelsel. Vanzelfsprekend beïnvloeden ‘drugs en medicijnen’ het gedrag van sommige personen, maar het menselijk zenuwstelsel produceert in zekere mate zelf ook bepaalde stoffen, die enigszins aan ‘drugs’ doen denken. Het karakter en de persoonlijke houding van iemand, stimuleert de productie van deze stoffen op elk moment. De mens kan altijd zijn houding veranderen, ongeacht de situatie waarin men verkeert. Waar het in het leven echter werkelijk om gaat is de mate van ‘Liefde’ die men uitstraalt, maar dan in de betekenis van onbaatzuchtige Liefde. De mens in het algemeen zou zich wat vaker een ‘liefdevolle’ houding aan moeten meten. En vaker houdingen los moeten laten, die niet in ‘uitlijning’ zijn met Liefde. Dat is wat de ‘Vrije Wil’ van de mens vraagt. Velen vinden het echter comfortabeler om vast te houden aan de oude ‘liefdeloze’ houdingen, omdat zij zich zonder hen niet veilig voelen. Velen hebben in eerdere levens veel ‘pijn, lijden en verraad’ ervaren. Het zijn juist dit soort herinneringen, die opgeslagen zijn in het DNA en er uit verwijderd dient te worden. Door zich dit te realiseren en te proberen er aan te werken, zou de wereld een stuk vrediger en plezieriger worden.


Vroeg of laat komt iedereen tot dit besef.

Als men ‘vrienden of geliefden’ heeft, die klem lijken te zitten in de oude versleten ‘houdingen en overtuigingen’, probeer hen dan niet over te halen om te veranderen. Dat is voor velen te bedreigend. Maar wees gewoon ‘Liefdevol’ en accepteer hen zoals zij zijn. Wees mededogend, maar ga geen verbintenis aan om te proberen deze houding te bediscussiëren. Maar leg een luisterend ‘Oor’ als zij behoefte hebben om te praten. Praten helpt om dingen duidelijker te kunnen zien. Speciaal als men geen behoefte heeft om de situatie waarin men verkeerd, te moeten verdedigen. Vroeg of laat zal iedereen ‘ontwaken’, doch niemand moet gedwongen worden om dat aldus te moeten doen. Degenen die in deze tijd echter niet voor een wat meer gematigde en liefdevollere houding kiezen, zullen voortdurend nieuwe kansen aangeboden worden om dat alsnog te kunnen doen. Wanneer zij er uiteindelijk gereed voor zijn, zal men er echter veel baat van kunnen hebben, want dan zullen zij extra gemotiveerd zijn om deze weg in te willen slaan. Iedereen vertegenwoordigt nu eenmaal het ‘Goddelijke Aspect’ en zal zich nooit helemaal van de ‘Bron’ af kunnen keren, of in de steek gelaten kunnen worden. De drie dimensionale wereld is in werkelijkheid de wereld van ‘Illusie’ en vertegenwoordigt het spel van ‘afscheiding en verlating’. Zolang er mensen zijn, die dit spel wensen te spelen blijft deze ‘Illusie’ in stand. Maar het kan niet langer diegenen inperken of indammen, die bewust willen ‘ontwaken’ en voor een ‘liefdevollere’ wereld willen kiezen. Waarvoor momenteel al het overgrote deel van de mensheid kiest. Het is juist aan degenen van ‘goede wil’ om in actie te komen en deze houding nadrukkelijk uit te willen dragen. Op een hoger ‘geestelijk’ niveau weten velen diep van binnen, dat er in werkelijkheid niets dan Liefde is. Want God is Liefde en heeft de mens naar zijn beeld geschapen. De mens in incarnatie heeft er bewust voor gekozen en zich ook vrijwillig aangemeld, om de wereld in haar huidige ontwikkeling te laten ‘ontwaken’ en de weg naar duurzame vrede in te laten gaan.

Uiteindelijk is alles ‘illusie’.

De gedachte om anders te zijn en los te zijn van de ‘Bron’, is ten opzichte van de Tijd maar zeer kortstondig. Het lijkt alleen maar vele Eonen lang vanwege de kracht van de collectieve verbeelding, die men vanaf het moment van de schepping gezamenlijk creëerden. Er is uiteindelijk niemand die niet wenst te vertrekken uit deze staat van ‘illusie’ en al de huidige ellende niet achter zich zou willen laten. Maar omdat het zo geraffineerd geconstrueerd is, is iedereen ervan overtuigd dat alles wat men waarneemt ook de werkelijkheid is en dat er geen uitweg is uit deze staat van ‘Zijn’. En dat men verder nergens heen kan waar het ‘veiliger, zekerder of meer Vrij’ zou zijn. Maar diep van binnen brandt de onblusbare ‘Vlam der Liefde’, voortdurend roepend om te ontwaken, wat uiteindelijk de huidige verwarring veroorzaakt heeft. Hoe zou men logischerwijs kunnen hopen op ‘bevrijding’ naar iets beters, als men denkt dat er geen alternatief is. En toch blijft die hoop velen aanzetten om te blijven zoeken naar de betekenis van dit alles en naar God, of welke betekenis men daar ook aan geeft. Uiteindelijk, als de situatie ondraaglijk wordt, gaat iedereen naar God of zoals gezegd, naar wat men als naam ook verkiest als mogelijke aanduiding voor dit ‘Opperwezen’. En de ‘Bron’ is altijd paraat, klaar om te reageren op deze oproep. De mens is nooit in de steek gelaten en zal nooit in de steek gelaten worden door de ‘Bron’, want men is in essentie ‘Een met God’ en onafscheidelijk van Hem. Het heeft geen zin om te proberen om zijn oneindige Liefde voor de mens te beperken, door op welke manier dan ook bewijs voor zijn bestaan te eisen, terwijl men stevig vastgeketend blijft aan de ‘illusie’ van de wereld waarin men leeft. Men kan geen twee ‘heren’ dienen, of God of het Ego. Er is geen alternatief en het Ego is een gedachtenconstructie die niet de gehele ‘Waarheid’ omvat. Om te proberen in de ‘illusie’ te blijven is uiteindelijk niet houdbaar, omdat het in wezen een door ‘angst’ ingegeven idee betreft. Een idee dat niet gebaseerd is op Liefde, omdat men gekozen heeft dat buiten te sluiten.

 

Inspiratie: ‘Denk met je hart’, Cobie de Haan.                               

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten