zaterdag 17 november 2012

De 'lichtsferen' in de Geestelijke Wereld deel 7

Wat vooraf ging.
Doordat de Geestelijke Werelden per definitie ‘energetische’ werelden zijn, bestaan vooral deze werelden uit ‘oneindig’ veel verschillende niveaus van energiefrequentie, waardoor men niet zo maar van de ene naar de andere wereld kan overgaan. Zoals eerder gesteld bevinden de verschillende sferen in deze ‘energetische’ werelden, zich op het niveau van ‘gedachtenenergie’, waar alleen al sterke ‘wil en gedachteconcentratie’ voldoende is, om iets in de ‘realiteit’ van deze werelden tot stand te laten brengen. Werelden waar andere natuurkundige wetten gelden, waardoor zij voor zich voor ons als 'gedachtenwerelden' manifesteren, maar net zo werkelijk en concreet in hun beleving zijn als onze wereld. Wat in de fysieke wereld door bepaald ‘materiaal’ opgebouwd moet worden, kan men in deze werelden doormiddel van sterke ‘wil en gedachteconcentratie’ al direct in de praktijk realiseren. Degenen die in deze werelden leven, harmoniëren allemaal zodanig met de ‘leefomstandigheden’ van de wereld die zij gezamenlijk geschapen hebben, dat zij elkaar in de ‘beeldvorming’ van die wereld voortdurend aan kunnen vullen en in stand kunnen houden. Maar omdat men juist in de ‘beeldvorming’ van deze werelden sterk afhankelijk is van de ‘kracht en de waarden’ die men er gezamenlijk aan geeft, kunnen de genoemde ‘leefomstandigheden’ weer telkens wat veranderen, wanneer er wijzigingen in de samenstelling van de ‘bewoners’ ter plaatse ontstaat. Tenslotte creëert de mens hoe dan ook altijd zijn eigen ‘leefomgeving’ en is er niks ‘menselijks’ vreemd. Zodat de beschrijving van deze werelden (met uitzondering van de bewoners) dan ook meer als ‘richtingbepalend’, dan als de meest actuele ‘weergave’ van deze werelden beschouwd moeten worden. Van alle 'lichtsferen' houden de beschrijvingen hoofdzakelijk 'sfeerimpressies' in, om in het kort weer te kunnen geven van wat men in de lichtsferen zoal kan verwachten. Vanzelfsprekend zijn alle 'lichtsferen' werelden op zich, waar mogelijk miljoenen mensen in kunnen verkeren. Maar niettemin geven de ‘verslagen’ ontegenzeggelijk weer wat men in ‘grote lijnen’ in de Geestelijke Wereld kan verwachten en beschrijft de literatuur van Jozef Rulof over de ‘zevende sfeer in het Zomerland’, daar het volgende over:

De zevende sfeer van het Zomerland.

Jozef hield Cesarino’s hand stevig vast toen zij het besluit namen om naar de zevende sfeer te vertrekken. Jozef voelde zich veilig opgenomen en samen zweefde zij de hogere bestemming tegemoet. Jozef was nog steeds vervuld van wat hij allemaal in de zesde sfeer had meegemaakt en nu zou hij nog meer meemaken in de Geestelijke Wereld. Al gauw waren zij ver van de zesde sfeer verwijderd. Steeds verder gingen zij. Plotseling scheurde het ‘uitspansel’ uiteen en een fel machtig ‘licht’ bestraalde hen beiden. Nieuwe ‘krachten’ voelde hij in zich komen, wat door Cesarino hem werd gegeven. Snel waren zij de wereld van de zevende sfeer genaderd en daar voor hem, in een onverklaarbare schoonheid zag hij de zevende sfeer. Hoger dan deze wereld kon men in de Geestelijke Wereld niet komen. Elke sfeer die Jozef tot nu toe bezocht had, vond hij telkens in schoonheid niet te overtreffen, maar toch was dat elke keer  weer het geval. Ook nu kan hij de schoonheid van deze wereld niet onder woorden brengen. Hij wilde er ook geen moeite meer voor doen, hier in deze wereld moest men het ‘leven’ voelen en zelf ervaren. Als in een waas zag hij een onvoorstelbaar mooi landschap. Over alles lag evenals in de zesde sfeer een ‘witgouden’ lichtschijnsel en in deze sfeer zag hij alle kleuren uit de andere sferen bijeen, maar het waren allemaal kleuren die op een bepaalde manier veel ‘licht’ uitstraalde.

Jozef voelde zich intens ‘vereerd’ dat hij dit alles mee mocht maken. Maar meer dan op een afstand de zevende sfeer even te mogen 'waarnemen' was in de ‘energie’ van deze wereld niet mogelijk. Zijn ‘Geesteslichaam’ zou door de kracht van het intense ‘licht’ dat hier heerste, verbranden of in duizelingwekkende snelheid terug naar de Aarde zijn geprojecteerd. Maar hij ervoer op afstand al een ‘heilige en gelukzalige’ wereld, die niet in woorden te omvatten is. Cesarino, deze hoge geestelijke Meester uit deze zevende sfeer, leidde hem naar zijn wereld en liet hem alles bewonderen, alleen omdat hij de mensen op Aarde via Jozef wilde overtuigen, van een ‘geheiligd en hoogstaand’ leven na de dood. Liefde niets dan goddelijke ‘liefde’ ervoer Jozef. Tempels en gebouwen zag Jozef op enige afstand, als hij nooit tevoren had waargenomen en dat alles in een onbeschrijfelijk mooi landschap. Alles straalde ‘licht’ uit, de geestelijke woningen van de geestelijke Meesters in kleine groepen gesitueerd, alles straalde ‘licht’ uit en waren zeldzaam mooi vormgegeven. Heilig was dit alles in een waar hemels paradijs. Jozef bad in stilte tot God en dankte de ‘Heer’ voor alles wat hij had mogen ontvangen.

Wijsheid in de ‘geest’ had Jozef mogen ontvangen en in gedachte keerde hij terug naar het begin van zijn bezoeken aan de zeven ‘lichtsferen’ in de Geestelijke Wereld. Waar was hij al niet geweest? Kunst en ‘liefdessferen’ waren hem getoond. Zijn kind had hij in de vierde sfeer mogen zien, de ene sfeer was nog mooier dan de andere. Thans zou hij naar de Aarde terug moeten keren. Cesarino liet hem voelen dat hij zich gereed moest maken voor de terugtocht. Maar voor wij zullen vertrekken, sprak Cesarino tot hem: ‘vertel de mensen op Aarde, wat hun in de Geestelijke Wereld te wachten staat’. Zeg aan een ieder dat wij hier in het ‘licht’ in een hemelse schoonheid leven. In absolute harmonie, rust en stabiliteit met elkaar. In geluk en in ‘liefde’ kunnen wij in alle rust aan onze ‘geestelijke ontwikkeling’ werken en zonodig nieuwe  levens voorbereiden om, onze incarnatiecyclus te kunnen vervolgen. Zeg een ieder op Aarde dat het ‘geestelijk’ leven liefde betekent, niets anders dan 'liefde'. Laten wij nu vertrekken Jozef, ik wens jou veel liefde en geluk. 



Inspiratie: literatuur Jozef Rulof./Persoonlijke doorgeving.
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten