maandag 28 januari 2013

Zou men echt altijd willen blijven leven?


Onsterfelijkheid.   
                                                                                                                                              
Het is beangstigend en boeiend tegelijk als twee beroemde Amerikaanse wetenschappers zo overtuigd zijn van de mogelijkheid de ‘dood’ te kunnen overwinnen, dat ze zelfs een ‘stappenplan’ naar een eeuwig leven presenteren. Ray Kurzweil en Terry Grossman, een futurist en een medicus, leggen deze visie uit in hun boek over ‘Onsterfelijkheid’. Het begint volgens hen allemaal bij het meer in de praktijk toepassen van onze kennis over gezond leven. Door juiste voeding, voldoende rust, minder stress, meer beweging en geregelde medische controles, kunnen we volgens de twee wetenschappers gezond blijven, totdat de ‘gen- en nanotechnologie’ zich over twintig jaar zo ver ontwikkeld hebben, dat dan de meeste doodsoorzaken van nu niet meer voor hoeven te komen. Dr. Grossman richt zich al jaren op levensverlengende medische behandelingen. Dr. Kurzweil is een groot denker en uitvinder met eredoctoraten van elf universiteiten. Zij zijn er beiden van overtuigd dat er over ongeveer twintig jaar ‘nanorobots’ door onze bloedbanen zweven, die de meeste levensbedreigende ziektecellen kunnen vernietigen, waardoor het leven aanzienlijk verlengd kan worden. De beide wetenschappers vertellen ons nader over ‘stamceltherapieën, bionische vervangingsonderdelen en gekloonde organen’, die allemaal al over tien jaar werkelijkheid zouden kunnen worden. ‘Genomica’ zal ons tegen die tijd in staat stellen om de genetische structuren veel duidelijker in kaart te kunnen brengen, zodat precies afgestemde therapieën het mogelijk zullen maken om ziektes met succes te behandelen en te kunnen voorkomen. Dit met veel meer precisie dan tegenwoordig en op individuele basis. Deze therapieën zijn nu al in ontwikkeling maar vanwege de toenemende technologische veranderingen in de komende tijd, zullen ze in de nabije toekomst veel sneller en doelmatiger toegepast kunnen worden. Omdat de ‘kracht’ van ‘informatie technologieën’ zich ieder jaar verdubbelt, zullen deze technologieën binnen tien jaar mogelijk tienduizend keer krachtiger en efficiënter zijn dan vandaag.

Nanotechnologie.                                                                                                                                         

Tegen 2035 zal de ‘nanotechnologie’ vermoedelijk al fundamentele veranderingen teweeg kunnen brengen in bijna alle aspecten van ons leven. Volgens de twee wetenschappers zal de ‘nanotechnologie’ ons tegen die tijd in staat kunnen stellen, om materie op het ‘moleculaire’ vlak zodanig te beheersen, dat we snel en goedkoop bijna alle stoffen en structuren die we willen hebben kunnen maken. Tegenwoordig bestaan er al ontwerpen om ‘submicroscopische nanobiotische’ robots (nanorobots) te bouwen en binnenkort zullen we er ook de technologische ervaring mee hebben. Er zijn al succesvolle dierenexperimenten uitgevoerd met bloedcellen op basis van nanotechnologie, die therapeutische taken uitoefenden in de bloedsomloop, zoals een apparaatje dat ‘diabetes type 1’ geneest bij ratten. Binnen twintig jaar zullen er kleine ‘nanorobots’ in onze bloedcellen circuleren en dezelfde functies uitoefenen als onze natuurlijke cellen en weefsels, maar dan met een veel grotere precisie en betrouwbaarheid dan de kennis die wij er nu over hebben. Onze toekomstige wetenschappers zullen straks uit gaan leggen, hoe ‘nanobiotische’ rode bloedcellen sneller en effectiever dan onze natuurlijke rode bloedcellen, zuurstof af zullen geven aan onze weefsels. En hoe ‘nanobiotische’ witte bloedcellen precies en volledig binnengedrongen ziekteverwekkers zullen vernietigen en hoe ‘nanobiotische trombovoren’ het stollen van het bloed zullen optimaliseren.  Over ongeveer twintig jaar voorspellen de twee Amerikaanse wetenschappers, zullen we de middelen hebben om onze eigen biologie te kunnen perfectioneren, door de informatieprocessen ervan volledig te herprogrammeren. We zullen in staat zijn om onze genen zodanig te veranderen, dat we daadwerkelijk tientallen jaren langer dan dat we nu gewend zijn, gezond verder kunnen leven. Wellicht vindt men tegen die tijd ook technologieën uit, waarmee we de grenzen van de biologie compleet kunnen overschrijden en vooralsnog binnen bepaalde grenzen ‘eeuwig’ kunnen leven.   
De esoterische opvatting.                                                                                         

De mens blijft altijd weer zoeken naar mogelijkheden om zich nog dieper vast te kunnen grijpen in de materie van het fysieke leven, omdat de mens onbewust van mening is, dat men enkel kan leven via het fysieke bestaan. Indien men het leven met alle technologische middelen die men ter beschikking heeft aanzienlijk probeert te verlengen, of op langere termijn zelfs de dood probeert te overwinnen, dan gaat men in wezen voorbij aan de zin en het doel van het leven. Het doel van het leven is primair dat een ieder bij ‘indaling’ een fysiek lichaam heeft gekozen als ‘uitdrukkingswijze’, als een wijze van expressie om tijdelijk in het leven op Aarde te integreren in de tastbare materiële wereld, om daarbij zoveel ‘bewustzijn en ervaring’ op te kunnen doen dat men zich ‘geestelijk’ verder kan ontwikkelen. Het fysieke lichaam is daarbij uitsluitend een instrument van de ‘Geest’ en niet meer dan dat. In tegenstelling tot wat men denkt maakt het leven hoofdzakelijk een ‘geestelijke’ ontwikkeling door en niet fysiek. Daarbij is het fysieke lichaam slechts een voertuig van de ‘Geest’ en niet meer dan een hulpmiddel om het doel van de ‘Geest’ te kunnen realiseren.  

Doorgangshuis.

De Aarde is dus ter verduidelijking bedoeld als 'doorgangshuis' voor zielen in incarnatie, die van de Aardse 'leerschool voor het leven' tijdelijk gebruik maken om 'bewustzijn en ervaring' op te doen, opdat zij zich daardoor 'geestelijk' verder kunnen ontwikkelen. Door in opeenvolgende levens telkens van een nieuwe persoonlijkheid, in een nieuw lichaam en andere levensomstandigheden gebruik te maken, maakt men de 'geestelijke' ontwikkeling in zijn of haar 'levenscyclus' versneld door. Door nu fysiek aanzienlijk langer te gaan leven dan 'geestelijk' de bedoeling was, vertraagt men zijn of haar 'geestelijke' ontwikkeling aanzienlijk en legt men tot op zekere hoogte de 'tijd' voor zichzelf stil. Wat verregaande consequenties heeft voor zowel het 'individu als voor de mensheid' in zijn geheel. Daarmee 'blokkeert' men in essentie de 'vooruitgang en geestelijke ontwikkeling' van de mensheid in de wisseling der tijdperken. Tijdperken die ook 'cyclusgebonden' zijn en waarbij elk tijdperk zijn eigen specifieke ontwikkeling door moet maken. Hetgeen dus allemaal vanuit de 'schepping' niet de bedoeling is en ook onmogelijk zal blijken te zijn.*
Incarnatiecyclus.                                                                                                                                                  

In essentie bestaat de mens uit een ‘Godsvonk, een Geest en een Ziel’, waarbij de Godsvonk de ‘Goddelijke Kern’ vertegenwoordigt, door wie de Geest zich manifesteert om ‘bewustzijn’ in het fysieke leven op te kunnen doen. De Ziel dient daarbij als ‘voertuig’ voor de openbaring van de Geest en is primair de ‘verbindende schakel’ tussen het fysieke lichaam en de Geest. In de Ziel wordt alles opgeslagen wat aan ervaring en wijsheid in de ‘incarnatiecyclus’ is opgedaan. Wat duidelijk als ‘zinvol en van waarde’ wordt geacht, geeft de Ziel als ‘bewustzijn’ af aan de Geest. Vanuit esoterisch standpunt gezien hunkert de Geest middels de Ziel, naar vervolmaking van zijn eigen wezen en naar uiteindelijke ‘bevrijding’ uit de stof. Dit is in wezen het ‘transformatieproces’ waar men in het leven mee te maken heeft. De incarnatiecyclus houdt in, dat de Ziel steeds weer opnieuw blijft incarneren met als doel via ‘stoffelijke manifestatie’ de uiteindelijke vervolmaking van de eigen Geest te bereiken. Het doel is om in opeenvolgende levens, door opgedane kennis en ervaring, zoveel ‘bewustwording’ te ontwikkelen, dat men uiteindelijk aan het einde van het ‘Rad van Levens’ over een ‘totaalbewustzijn’ gaat beschikken. Zodat men zijn eigen ‘onwetendheid’ ontstijgt en de incarnatiecyclus op een gegeven moment niet meer nodig heeft. Het telkens weer opnieuw incarneren neemt evenwel heel veel levens in beslag. De gemiddelde mens heeft doorgaans duizenden levens nodig, om aan de incarnatiecyclus te kunnen ontstijgen en ‘geestelijk’ verder te kunnen groeien in de hogere ‘bewustzijnsniveaus’ van de Geestelijke Wereld. Om daarna zoveel bewustzijn te ontwikkelen dat men met recht een ‘Meester van Wijsheid’ genoemd kan worden. Opdat men uiteindelijk kan ‘samenvloeien’ met de energie van de Goddelijke Albron, waarna er weer een goddelijke Ziel het ‘Vaderhuis’ is binnengetreden.
Nieuwe kansen.                                                                                

In elk leven van de incarnatiecyclus krijgt men telkens weer de kans om met een nieuw ‘levensprogramma’, een nieuw leven op Aarde aan te gaan. Waarbij in elk leven door nieuwe ouders, andere erfelijkheidsfactoren, een andere opvoeding en milieu en andere educatieve en maatschappelijke vorming, er telkens weer een andere persoonlijkheid ontwikkelt wordt. Telkens in elk leven weer een nieuwe persoonlijkheid die met een ander ‘levensprogramma’, ook telkens weer andere levensthema’s aan kan gaan en daardoor ook in elk leven met andere capaciteiten en kwaliteiten, weer nieuwe kansen krijgt om zichzelf geestelijk verder te kunnen ontwikkelen. Indien men zich niet bewust is of zich nadrukkelijk niet bewust wil zijn van deze ‘geestelijke’ ontwikkeling, de geestelijke existentie en de geestelijke mogelijkheden hierin, dan zal men zich begrijpelijkerwijs steeds meer hechten aan het ‘stoflichaam’. Men wil dan steeds langer leven, steeds weer ouder worden en steeds weer de ‘levenskwaliteit’ hierin verbeteren. Indien men technologisch geleidelijk aan veel mogelijkheden verkrijgt, om dit fysieke leven beetje bij beetje te verlengen of te veraangenamen, dan ontloopt men op den duur een deel van het gekozen ‘levenskarma’ door middel van de fysieke keuze die men maakt. Men kan op deze wijze fysiek tot uitstel komen en langer willen leven, doch indien het oorspronkelijk was vastgelegd, dat men door een één of andere oorzaak zou komen te overlijden, dan was dat zeker ‘karmisch’ en voor de noodzakelijke ontwikkeling van de ‘Geest’ de bedoeling geweest. De technologische mogelijkheden die de mens in de komende tijd verkrijgt, zullen zoals in de inleiding verwoord nog veel groter worden, dan dat men ooit had kunnen bevroeden.
Vastgrijpen.                                                                                                                               

Het vastgrijpen in de materie zal daardoor in de komende tijd nog veel sterker en krachtiger worden. Maar daar waar men zich aan de materie vastgrijpt, daaraan zal men uiteindelijk ten gronde gaan, hetgeen een negatieve reflectie op de mensheid ten gevolge zal hebben. Indien men geestelijk niets meer wil ‘voelen’, maar alleen wil existeren via het fysieke bestaan, dan zal men op een gegeven moment op een ‘nulpunt’ belanden. Men zal zich daardoor op een doodlopende weg gaan begeven, die op geen enkele wijze nog enige voldoening zou kunnen schenken. Geen voldoening omdat men ingaat tegen alle ‘Geestelijke’ wetten die de ‘Engelen van Karma’ ooit voor de ontwikkeling van de mensheid in het leven hebben geroepen. Men gaat hier mee in tegen de ‘zin en het doel’ van het leven. Door alle technologische ontwikkelingen zal men telkens de grenzen gaan verleggen en de mogelijkheden steeds weer willen uitbuiten. Wat betekent, dat de mens via zijn stoffelijk bestaan zoals eerder gesteld, zal willen streven naar een eeuwig leven. De levensmogelijkheden die men ‘geestelijk’ echter al eeuwig heeft, wil men zich ook fysiek gaan realiseren. Doch dit is zoals men begrijpt, ten ene male onmogelijk en zal ook ‘geestelijk’ niet worden toegestaan. Waardoor de eerder genoemde wetenschap uiteindelijk aan zijn eigen doel voorbij zal gaan. Weliswaar zal de levenskwaliteit door de technologische vooruitgang gaan verbeteren, men wel degelijk gezonder en mogelijk ook ouder zal worden, maar het leven zal men niet eindeloos kunnen verlengen en zeker de dood niet kunnen overwinnen.
Aquariustijdperk.                                                                                                                                              

Men zal uiteindelijk ook wetenschappelijk tot de conclusie komen dat zoals in een eerder artikel over het ‘Aquariustijdperk’ gemeld, het nieuwe tijdperk een tijdperk van ‘vergeestelijking’ zal zijn. Een tijdperk waarin de mensheid zich juist minder ‘stoffelijk en meer geestelijk’ zal gaan ontwikkelen en waarin de ‘geestelijke’ kwaliteiten van de mens ook meer tot uitdrukking zal komen. De mens zal uiteindelijk in het nieuwe tijdperk fysiek ‘transparanter’ gaan worden en over meer ‘mentale’ kwaliteiten gaan beschikken. Waardoor de individuele mens aan het einde van het nieuwe tijdperk over geweldige geestelijke ‘vermogens’ zal beschikken. Geestelijke vermogens en intellectuele kwaliteiten, die wij ons nu nog niet voor kunnen stellen, maar waardoor te zijner tijd een totaal andere wereld op Aarde geschapen zal worden. Maar fysiek eeuwig te willen leven, zal ook dan nog zeker niet de bedoeling kunnen zijn.  




* Stel dat men bij wijze van spreken vanuit de 'Middeleeuwen' dit systeem toegepast zouden hebben, waren wij dan ook op het punt van evolutie aangekomen, waarop wij tegenwoordig leven? Dan zouden misschien wel de scenario's uit de Amerikaanse geweldfilms bewaarheid zijn geworden. Middeleeuwse 'zwaardgevechten' in een sciencefictionachtige ambiance. Een en ander zou een 'hororscenario' zijn geweest. Dit alles los van het feit of men op tachtig of honderdjarige leeftijd nog de 'geestkracht' op kan brengen, om nog eindeloos door te willen leven. Laat staan met een 'verjongd' lichaam maatschappelijk nog actief te willen zijn. Mogelijk zal dat voor een enkeling gelden, maar zeker niet voor iedereen. Bovendien zou dit alles maatschappelijke en culturele gevolgen kunnen hebben, die mede vanuit financieel oogpunt niet te overzien zijn en opzich al een 'hororscenario' kunnen betekenen.


Zie voor een deel van de gepubliceerde verhalen tevens de spirituele website:
www.alles-is-liefde.nl .


Inspiratie: Publicatie krant. Par Lanto. Benjamin Creme. Het internet.

  

      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten