vrijdag 17 mei 2013

De wereld verandert. Deel 5

Wat voorafging.
  
Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Energieën van Aquarius.

Zoals zo vaak gesteld is alles wat er op de wereld gebeurt een transformatie en een verandering in de wereld der vormen waarin men op Aarde leeft. In deze tijd van grote scheiding en deling, existeren er nog krachtige energetische velden van reeds lang vervlogen tijden,  die qua frequentie eindelijk op  kunnen gaan in de energetische velden van het komende tijdperk, waardoor alles in een versneld tempo lijkt te veranderen.  Alles stroomt, niets blijft hetzelfde en velen menen dat het verleden zich herhaalt, maar het herhaalt zich slechts op soortgelijke wijze. Het zijn in essentie veel energieën die gelijken op de energieën van eerdere gebeurtenissen. Het zijn echter veranderingen op een ‘hoger geestelijker niveau’, waardoor er bij de mensheid weer een iets hoger niveau van ‘inwijding en inzicht’ wordt verkregen. Oude en nieuwe energieën stoten op elkaar en brengen ‘transformatie’. Het oude wil logischerwijs vasthouden aan het oude en bedient zich van alles om het oude systeem van controle, van begrenzing en afgrenzing vast te houden en zelfs kracht bij te zetten. Dit doet zich voor op alle gebieden, in het financiële stelsel, maar ook in het onderwijs, de zorg en vele andere maatschappelijke sectoren. Men gebruikt alle mogelijke manieren om de mensheid in het oude systeem vast te houden, het systeem van controle in het algemeen, controle van de mensheid en controle van alles van wat de mens tot op heden heeft voortgebracht. Maar het zal uiteindelijk niet lukken, de energieën van Aquarius staan juist ver boven al deze vormen van controle en systeemachtig denken. De energieën van Aquarius staan zoals eerder vermeld, voor ‘intuïtie, voor innerlijk weten en voorzienigheid, voor uittredingen, voor alternatieve genezing en voor spiritualiteit in het algemeen’. Dit zijn in alle opzichten juist de niveaus waarmee het oude tijdperk niets van doen heeft en maakt dat het oude tijdperk vasthoudt aan het verleden. In feite ontwikkelt de mensheid zich snel verder in spirituele kennis en wetenschap. Het is naar het idee van veel mensen slechts een klein percentage dat zich bezighoudt met ‘bewustzijnsprocessen en inzichten’, maar het ‘Licht en het inzicht’ van dat relatief kleine percentage groeit echter buitengewoon snel. Indien men terugkijkt naar het verleden dan ziet men, dat het kleine ‘lichtpuntje’ is uitgegroeid tot vele lichten en dat al deze lichten de Aarde op veel plaatsen beginnen te verlichten. En de lichten de mensheid in feite op verscheidene plekken al aan het ‘bewustmaken’ zijn en kennis op gang aan het brengen is.  

Kleine stapjes in de vooruitgang.

Veel mensen verwachten in de huidige tijd een ‘volkomenheid en zuiverheid’ vanuit het allerhoogste niveau, terwijl de mensheid eigenlijk nog maar pas is begonnen haar eerste kleine stapjes te zetten naar het nieuwe tijdperk en zelfs nog niet eens in het nieuwe tijdperk, maar slechts naar het nieuwe tijdperk. Het zijn kleine stapjes van inwijding en van spiritualiteit, tevens kleine stapjes van inzicht en ervaring. Spiritualiteit in welke vorm dan ook bevindt zich vaak op die plaatsen waar de energie gewijd is, waar deze zowel naar de Aarde als naar de kosmos kan stromen. Bekend zijn in dit geval de ‘knooppunten’ in de Leylijnen van de Aardkorst, die net als de Chakra’s in het menselijk lichaam, de energetische ‘vortexen of wervelstromen’ vertegenwoordigen op de ‘zenuwknooppunten’ van het Aardoppervlak. Daarom stonden er al vanuit oude tijden kerken, kloosters en heiligdommen van onze voorvaderen op deze gewijde plaatsen (vortexen) van hogere energie. Dit met het doel om goed contact te kunnen onderhouden met de geestelijke wereld en andersom. Al dit soort verbindingen zijn en waren nodig om met elkaar energie uit te kunnen wisselen en zoals gezegd, contact met elkaar te kunnen onderhouden. De transformatie van het oude naar het nieuwe tijdperk geschiedt daarom mede op grond van  nieuwe ‘Solaire’ krachten, die van de kosmos naar de Aarde stromen. Nieuwe Solaire krachten die onder meer de mens vanuit zijn of haar vrije wil kunnen stimuleren, de juiste stappen te zetten naar het nieuwe tijdperk van Aquarius en uiteindelijk naar een andere en betere wereld.  Maar juist deze ‘Solaire krachten’ doen op Aarde, door de ‘wet van actie en reactie’, echter weer andere krachten ontstaan. Krachten van tegenwerking en van tegenstelling, maar tegelijkertijd ook krachten die vanuit ‘waarheid en licht’ werkzaam zijn. De krachten die het goede voorstaan worden gelukkig steeds sterker en groter. Juist deze krachten stimuleren de mensen op positieve wijze en vinden steeds meer een groter bereik. Een steeds groter wordende groep mensen die ontvankelijk zijn voor de nieuwe energieën van Aquarius. Deze groep op Aarde, inmiddels zo’n tien procent van de gehele wereldbevolking, is op een één of andere wijze bezig met de juiste vorm van spiritualiteit of heeft dit in ontwikkeling. Soms stroomt iets direct en komt het direct tot uiting en soms duurt het jaren, maar door de nieuwe krachten van Aquarius worden ‘zaadjes’ geplant waaruit later bomen groeien. Al degenen die het goede voorstaan en zich door het ‘Licht’ laten inspireren, geven gestimuleerd door de nieuwe energieën ongemerkt het ‘Licht’ door aan anderen, niet uit eigen gewin maar het gaat vanzelf, door de levenshouding en levensstijl. Waardoor het ‘Licht’ zich verspreidt en de ‘zaadjes uiteindelijk  bomen kunnen worden’.

Verbeter de wereld en begin bij uzelf.

Ieder mens, iedere ziel en iedere geest stamt uit dezelfde bron. Iedereen op Aarde komt uit dezelfde bron. In feite zijn alle mensen geestelijke ‘broeders en zusters’ van elkaar, verbonden vanuit het ene ‘Licht’ dat in een ieder leeft. Van waaruit de incarnatiecyclus ooit is begonnen, of men het eerste leven in Atlantis is begonnen of in een andere oude cultuur, het komt allemaal uit één en dezelfde bron. Nu de Aarde voor zo’n grote omwenteling staat, is een ieder weer geïncarneerd om juist nu op Aarde aanwezig te zijn. Juist degenen die vanuit hun hart voelen tot de tien procent te behoren, die het ‘Licht’ mogen verspreiden en die het ‘Licht’ over de wereld willen laten schijnen, hebben hierin een belangrijke taak. De taak om de medemens tot positiviteit te bewegen, tot positieve bewustwording te stimuleren en de negativiteit en angst die er alom heerst te laten afnemen. Zoals het credo is, ‘Verbeter de wereld en begin bij uzelf’, zo is het ook geestelijk gezien. De eerst stappen naar het ‘Licht’ komen vanuit het ‘Zelf, vanuit zelfkennis, vanuit het bewustzijn, vanuit het zich bewust maken en zich positief op te willen stellen’. Hetgeen voor de mens een belangrijke taak is vanuit het ‘Licht’, juist in een wereld waarin duisternis gebruikt wordt om mensen te beïnvloeden. Angst en duisternis gaan samen, angst maakt donker en duister, angst beperkt vele mensen. Men wordt bang gemaakt voor en door de heersende systemen, bang om er niet bij te horen of om buitengesloten te worden. Het zijn allemaal angsten die het systeem bedenkt om de mens in het heersende systeem te houden. Een systeem dat men wellicht kan vergelijken met een economisch systeem, dat vanuit de negativiteit de mens om redenen in zijn ‘greep’ wil houden en de weg omhoog wil beperken, zo niet wenst tegen te houden. Dit veelal in het belang van een kleine groep mensen die het voor het zeggen heeft. Angst is nu eenmaal een slechte begeleider. Iemand die in angst leeft , leeft in beperking. De spirituele boodschap van dit alles is, dat de mens zich moet losmaken van welke angst dan ook, zich niet moet laten manipuleren door demagogie van welke aard dan ook, maar dat de mens zich vrij moet maken van ‘opgelegde dwang en afhankelijkheden’. Dit alles in het teken van de nieuwe tijd. De manipulatie van de materie is enkel door ‘begeerte en macht’ ingegeven. De vrijheid is de vrijheid van Aquarius. Zo weinig mogelijk afhankelijkheid, zoveel mogelijk vrijheid en zoveel mogelijk het recht om zelf te mogen beslissen, is de weg die men inslaat naar de nieuwe tijd. Juist deze weg wordt gestimuleerd en gesteund vanuit de Kosmos, om de omwenteling naar het komende Aquariustijdperk mogelijk te kunnen maken. Alles wat het Aquariustijdperk kan dienen, kan activeren en kan versterken wordt door de Kosmos ondersteund. Ook individueel wordt men indien gewenst, gesteund door de Kosmos, gestimuleerd door de nieuwe energie van Aquarius en geniet men de mogelijkheid zichzelf te kunnen ontwikkelen. Een en ander sluit aan op de tijdgeest en op de mogelijkheden die deze tijd voor een ieder te bieden heeft.    



Inspiratie: Par Lanto. Het internet.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten