vrijdag 24 mei 2013

De wereld verandert. Deel 9


Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Openheid en waarheid.

Steeds meer komen er tegenwoordig zaken aan het licht, die het daglicht niet kunnen verdragen: ‘onbetrouwbaarheid in het openbaarbestuur zowel landelijk als op lokaal niveau, belastingfraude, fraude in de zorgverzekering, fraude in de voedselindustrie en al wat dies meer zij’. Een en ander lijkt soms een topje van de ‘ijsberg’, hoe gaat dit verder en is het einde nog niet in zicht? Vanuit esoterisch gezichtspunt is dit echter het begin van een periode van ‘openheid en van waarheid’. Reeds geruime tijd geleden is reeds voorspeld, dat in de huidige tijd heel veel aan het licht zal komen dat niet door de ‘beugel’ kan. In de politiek, politieke leiders, in het financiële stelsel, maatschappelijke instanties, in de zorg, het bedrijfsleven en in religieuze instituten, alles wat niet eerlijk en rechtvaardig is komt aan het licht. Het helpt niet om ‘klokkenluiders’ weg te zetten of te ontslaan, het kwaad is al geschied. Door een en ander te ontkennen of te vergoelijken zal het degenen die niet eerlijk zijn nog meer in een ‘kwaad daglicht’ stellen. Dit alles is slechts een begin, velen hebben ‘kennis’ en brengen dit naar buiten. Vanzelfsprekend kan het oude systeem dat op zijn laatste benen loopt, veel gaan ontkennen en recht proberen te praten wat krom is. Tegelijkertijd ziet men dat men niets meer kan verbergen, dat alles wat men heeft wil verbergen ‘openbaar’ wordt gemaakt. De hele wereld, zelfs de gehele mensheid wordt gedwongen om langzaamaan eerlijk te worden, oprecht en zuiver en niets meer mag verbergen, omdat men eenvoudig niets meer kan verbergen. Alles wordt openbaar en in die zin is er in het ‘licht van Aquarius’ een kosmische wetmatigheid ingetreden. Een en ander is duidelijk de ‘energetische’ invloed van het tijdperk dat komende is, die men in alles waar kan nemen. Alles dat het daglicht niet kan verdragen komt geleidelijk aan het licht. Het is de energie van Aquarius die tot openheid en waarheid dwingt. De tijd van communicatie en van vrijheid is aangebroken, niets kan nog worden achtergehouden. Dit alles is juist de bedoeling, zodat de mensheid gaat inzien en gaat begrijpen, dat er krachten werken die niet van de Aarde zijn maar van de Kosmos.

Kosmische krachten.

De kosmische krachten van Aquarius weerspiegelen zich in de komende tijd, reflecteren zich krachtig in de mensheid en degenen die dit zien, begrijpen dat dit niet van de mensheid zelf kan zijn, maar dat dit invloeden zijn vanuit de Kosmos. Het is de bedoeling dat men met vreugde mag schouwen naar alles wat zich tegenwoordig openbaart, dat alles wat al eerder ‘voorspeld’ is nu bewaarheid wordt. Dat men het mooie mag inzien van de grote ‘verandering’, de transformatie op Aarde en dat alles uiteindelijk groeit naar een nieuwe vorm van democratie en vaak nog meer dan dat. Vrij van remmingen, taboes of beperkingen, van kennis over ‘karma, reïncarnatie en van spiritualiteit in het algemeen’, welke kennis langzamerhand vaker als ‘waarheid’ wordt geaccepteerd, niet als een vorm van religie maar als een vorm van levensbeschouwing die door steeds meer mensen als juist wordt gezien. De wereld verandert in een sneltreinvaart: ‘China, Rusland en mogelijk andere Aziatische landen, zullen nieuwe economische grootmachten worden. Zij zullen evenwel geen macht uit gaan oefenen in de zin van ‘overheersing of kolonisatie’, maar meer in de zin van ‘vriendschap, van handel en het meer gaan delen met elkander’. Van de oude kennis van China, de oude ‘Tao’ (oude Chinese levenswijze en levenskunst), zal met name de oude ‘energie’ die daaruit voort gekomen is, over de wereld gaan in een nieuwe vorm waarin velen zich zal kunnen vinden. Veel religies zullen daardoor geleidelijk in gaan zien dat zij niet altijd de juiste leer hebben verkondigd en dat er geen ‘straffende en oordelende’ God bestaat, maar dat hun leer henzelf in ernstige mate heeft beperkt. En dat er geen God als op een mens gelijkend persoon bestaat, hoe groot men hem ook voor wil stellen. Langzamerhand zal men dan ook in gaan zien dat Engelen ‘krachten’ zijn die vanuit een goddelijke ‘energie’ werkzaam zijn en dat de kracht die men God noemt overal in alles aanwezig is. En dat juist de mens die zich door begrip en kennis verheft, zelf leven na leven evolueert naar een hogere vorm van bewustzijn. Een bewustzijn dat uiteindelijk toe zal groeien naar de hoogste vorm van bewustzijn die men zich maar voor kan stellen. Dit alles ligt besloten in de krachten van het komende tijdperk dat inmiddels al uitgebreid gaande is.  

 Vrijheid en onafhankelijkheid.

In de energie van het langzaam voorbijgaande Vissentijdperk heerst er overal in de wereld nog ‘macht, begeerte en hebzucht’. Iets wat ieder mens eigen is, de één wat meer dan de ander. Men leeft in een wereld die op gang gebracht is door consumenten en door producenten. Mensen die producten maken, die leveren en de consument die gebruikt. Ze houden elkaar allemaal in stand en alle belanghebbenden, zoals regeringen en politieke partijen ondersteunen dit doel. En zo is de mens ongewild tot ‘slaaf’ geworden van hebzucht en materie, zowel de producenten als de consumenten. De wederzijdse afhankelijkheden zijn enorm. Veel mensen doorschouwen dit ‘spel’ niet en zitten gevangen in een eeuwig draaiend rad, waar ze niet meer uit kunnen komen. De weinigen die zich dit bewust zijn, trachten uit dit ‘rad’ van afhankelijkheden te komen en zetten daardoor een eerste stap naar bewustwording. Zij proberen de afhankelijkheden te minimaliseren, minder consument te zijn en minder te beantwoorden aan de ‘lokroep’ van de producent. Zij weten zichzelf daardoor beter te bedruipen en onafhankelijk te zijn. Wanneer men minder afhankelijk is, kan men ook minder verliezen en kan men ook minder worden af genomen. Voor iedere bewuste beslissing is men zelf verantwoordelijk en iedere stap die men zet, zet men dan ook bewust. Naarmate men meer in deze ‘vrijheid van zelfbeschikking’ staat, gaat men zich krachtiger voelen en meer verbonden met het ‘Licht’ en met de vrijheid die daar het gevolg van is. Telkens als men een stap zet in deze richting, zal men merken dat de ‘antikracht’, de krachten van de commercie, de mens probeert terug te krijgen in ‘afhankelijkheden’ en het zelfs moeilijk maakt om de gewonnen ‘vrijheid van zelfbeschikking’ te behouden. Het zijn de instituties en instanties die de mens graag willen ‘ketenen’, of die via allerlei trucs de mens zo lang mogelijk in hun greep willen houden. Maar naarmate de ‘bewustwording’ groeit, men het ‘spel’ meer doorziet, merkt men ook dat men vaker instaat zal zijn te ‘doorschouwen’ en op de eigen intuïtie te vertrouwen, zodat men aan al deze ‘gevaren’ het hoofd kan bieden. Zoals eerder gesteld zijn de krachten Aquarius, de krachten van ‘intuïtie, van weten, van kennis en inzicht, van zelfbeschikking, van vrijheid en van zelfverantwoordelijkheid’. Door de energie van de nieuwe tijd zal geleidelijk aan de invloed van de ‘commercie’ af gaan nemen, waardoor men meer op zichzelf wordt teruggeworpen en blijft er niets anders over dan het meer zelf te gaan doen, het beter te doen en het beter te maken vanuit de eigen keuze en vanuit het eigen ‘bewustzijnsproces’. Dit is uiteindelijk de weg die men geleidelijk aan op zal gaan en de toekomst zal bepalen.    



Inspiratie: Par Lanto. Het internet.

   

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten