maandag 20 mei 2013

De wereld verandert. Deel 6


 Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Geleidelijk aan op weg omhoog.

Zoals eerder gesteld was de angst voor een zogenaamde ‘einde van de wereld in 2012’ volledig onterecht en was dit niet meer dan een dwaling. De wereld verging niet en zal ook in de toekomst niet vergaan, dit ligt niet in de lijn van het ‘Kosmisch plan’ dat aan de planeet ten grondslag ligt. Hooguit zou de mensheid zichzelf kunnen vernietigen, maar ook dat zal uiteindelijk niet gaan gebeuren. Zo als men ziet draait de wereld gewoon door zoals men gewend is. Maar de energie van de Aarde, het magnetisch veld is wel enigszins veranderd. De aardmagnetische ‘kogel’ precies in het midden van onze planeet heeft zijn koers wel een fractie veranderd. De magnetische ‘spoel’ die de Aarde in wezen is en waarin de schil, die uit vele lagen bestaat en om de kern heen draait, heeft een andere draaisnelheid gekregen. De Aarde functioneert als een soort generator. De draaiende en gelaagde delen ervan werken los van elkaar op verschillende snelheden en wekken energie op. Deze vorm van ‘kernreactie’ is aan het veranderen. Dit veroorzaakt andere energieën en de Aarde trekt mede daardoor andere energieën (Solaire krachten) aan vanuit de Kosmos, maar de Aarde zal blijven draaien en zal nooit stilstaan, nu niet en ook in de toekomst niet. Wel zal de Aarde, wanneer de planeet volgens het ‘Kosmisch plan’ uiteindelijk zijn functie gaat verliezen, ooit eens opgaan in de ‘fijnstoffelijke’ wereld, maar dat zal in tijd nog vele miljarden jaren duren. In die zin is de Aarde nog lang niet toe aan zijn volledige ‘transformatie’ en de mensheid al helemaal niet. Het daadwerkelijke einde van de wereld heeft namelijk te maken met ‘functieverlies van de Aarde, met het einde van de mensheid en met het einde van de menselijke evolutie op Aarde’.  De mensheid denkt in al zijn hoogmoed, dat zij reeds ver ontwikkeld en misschien al ‘uitontwikkeld’ is en dat zij al een super beschaving vertegenwoordigt, maar in werkelijkheid is de mensheid nog maar net op weg in zijn evolutie omhoog. De donkere middeleeuwen zijn voor de mens nog maar een fractie van tijd geleden, ten opzichte van de kosmische tijd. De mensheid is in zijn algemeenheid nog lang niet op het niveau waarop het ‘geestelijk’ ooit zou moeten zijn, wanneer de mens echt aan het einde van zijn evolutie zou verkeren. En de Aarde daardoor zijn functie als ‘woon- en verblijfplaats’ voor de mensheid zou verliezen, waarna de Aarde daadwerkelijk op zou kunnen gaan in een toestand van ‘fijn stoffelijkheid’. De mensheid is in zijn algemeen nog steeds te ‘grofstoffelijk’ ingesteld, waardoor de mens onder andere nog steeds op een barbaarse manier omgaat met de dieren, met een groot deel van de schepping, met de natuur en met elkander.
 
De mensheid nog volop in ontwikkeling.

Het kwaad dat op de Aarde wordt aangericht door kwade krachten, slechte geesten en slechte mensen is nog steeds ontstellend groot. Macht en begeerte, haat en afgunst zit in de mensheid nog diep verankerd. Hoe kan de mens zich voorstellen dat men nu al op zou kunnen gaan in een ‘fijnstoffelijke’ sfeer, terwijl amper tien procent van de totale mensheid op Aarde enige vorm van hoger ‘geestelijke’ energie aan zou kunnen?. Nee, de mensheid is nog volop in ontwikkeling en gaat nu pas ‘geestelijk’ gezien over de drempel naar een vierde niveau van ‘hoger bewustzijn’, gelieerd aan de vierde kosmische dimensie. Wat zij langzamerhand ervaart als ‘intuïtieve kennis en weten’, als telepathische mogelijkheden van het Aquariustijdperk en  als een contact met de geestelijke wereld waarmee zij kan spreken, terwijl zij zich in het algemeen nog weinig voor kan stellen dat al deze dingen daadwerkelijk mogelijk zijn. Het is allemaal slechts nog een begin. De Aarde is nog lang niet aan volledige ‘transformatie’ toe en zeker nog niet aan het einde van zijn ‘planetaire evolutie’. De eerste stap naar het Aquariustijdperk is slechts het begin van een meer ‘geestelijke’ evolutie in het evolutieproces van de mensheid. Dat is uiteindelijk waar de mensheid nu staat in zijn evolutie op Aarde. Natuurlijk is al het ‘Licht’ dat inmiddels op Aarde is ontstaan en zich dagelijks verder verspreidt, al deze ‘transformatie’, reeds mede te danken aan de vele groeperingen, die wereldwijd de geestelijke aspecten en de ethische ‘normen en waarden’ hoog in het vaandel hebben staan. Die het ‘Licht’ inmiddels al veel hebben kunnen verspreiden in de wereld van de duisternis. Maar niettemin heeft de mensheid kosmisch gezien de duistere middeleeuwen nog maar pas verlaten, nog maar pas de energie verlaten van ‘oog om oog en van tand om tand’ en dan nog niet eens helemaal. Slechts een relatief kleine groepering ten opzichte van de hele mensheid begrijpt dit volledig en is actief in het verspreiden van het ‘Licht’. In deze kleine ‘opening’ begeven velen zich, voordat de Aarde in een verdere transformatie op weg zal kunnen gaan in de richting van een vijfde geestelijk ‘bewustzijnsniveau’, op een verder gelegen punt in het komende Aquariustijdperk.       

De vierde en de vijfde kosmische dimensie.

Zoals in het bovenstaande vermeld, gaat de mensheid geestelijk gezien nu pas over de drempel naar een vierde niveau van ‘hoger bewustzijn’, gelieerd aan de vierde kosmische dimensie. Maar wat zijn de ‘vierde en de vijfde’ kosmische dimensies ook al weer en hoe verhoudt zich dit met het komende tijdperk van Aquarius?.* In het kort gesteld zijn de vierde en de vijfde kosmische dimensies als volgt te omschrijven. De vierde kosmische dimensie, die als ‘astraal licht’ te omschrijven is, omvat alle stadia van de fysieke driedimensionale wereld en bestaan alle fysieke vormen in een eerdere vorm reeds in de ‘astrale’ dimensie. Het ‘astrale licht’ is in essentie de ‘opslagplaats’ van alle energieën van de Kosmos op hun weg omlaag, om zich vanuit het hoogste ‘Licht’ uiteindelijk te kunnen manifesteren op de veel lager gelegen stoffelijke gebieden in de wereld waarin wij leven. Anderzijds is het ‘astrale licht’ ook de vergaarplaats van alles wat het stoffelijk gebied verlaat op zijn weg weer omhoog. De vijfde kosmische dimensie, die als ‘mentaal’ bekend staat, kan beschouwd worden als een geometrisch geordende ‘energiematrix’, die alle basispatronen van alle levensvormen die er op Aarde zijn reeds als grondbeginsel in zich draagt. Of beter gezegd, een dimensie waarin alle ‘blauwdrukken’ voor alle vormmanifestaties reeds in beginsel al geschapen zijn. In deze vijfde kosmische dimensie worden dus de zich hieronder bevindende vierdimensionale omstandigheden geschapen, waarin de vormen van de fysieke wereld zich verder kunnen ontwikkelen. Dit voordat deze vormen zich uiteindelijk ‘kristalliseren’ en zich manifesteren in de fysieke wereld waarin wij leven. Deze dimensie wordt omschreven als een veelheid van alle ‘fysieke en astrale’ gebeurtenissen in ‘tijd’ bij elkaar en omvat al datgene wat in ‘tijd en ruimte’ tot stand gebracht is en zou kunnen worden. Maar terugkomend op het feit dat de mensheid nu pas over de drempel stapt naar het vierde niveau van ‘hoger bewustzijn’, gelieerd aan de vierde kosmische dimensie wil zeggen, dat er in elke opeenvolgende dimensie steeds weer meer geestelijke ‘groei’ bereikt wordt. Geestelijke groei waardoor de volgende dimensie wordt geactiveerd. Zodat uiteindelijk de vijfde kosmische dimensie alles samenvoegt van wat er aan groei in eerdere dimensies is bereikt. De vijfde kosmische dimensie die dus alles ‘overkoepelt’ en alles omsluit, is de omsloten kracht van het geheel. De totaliteit waarin zich het ‘Alles wat is’ zich ontspruit.
 
Op weg naar verdere vervolmaking.

De mensheid zal in de energie van Aquarius langzaam op weg gaan naar de vijfde kosmische dimensie en wordt indien alles verloopt zoals het zou moeten verlopen, op een verder gelegen punt in het komende Aquariustijdperk, weer het ‘goddelijke’ wezen dat de mens oorspronkelijk was bij aanvang van het Atlantische tijdperk. Een goddelijk wezen dat uiteindelijk in de verre toekomst, totaal in evenwicht en harmonie, transparant en zuiver, al scheppend zich op Aarde zal manifesteren. In het komende tijdperk zal geleidelijk aan de mens weer meer tot zichzelf komen, meer in evenwicht tussen ‘ratio en emotie’. De mens wordt in de komende millennia geleidelijk aan weer het  geïnspireerde wezen dat vanuit intuïtie en gevoel, een meer ‘goddelijk’ wezen wordt, dat vanuit het hoger geestelijk bewustzijn niet of nauwelijks meer instaat zal zijn enig kwaad te doen. Uiteindelijk in evenwicht en in harmonie zal zijn tussen het ‘denken en het voelen’ en constant geïnspireerd zal zijn door zijn of haar intuïtie. De mens zal aan het einde van het komende tijdperk een heel ander wezen zijn, dan dat men de afgelopen eeuwen heeft gekend. Niet meer de mens van ‘bloedvergieten, van oorlog en van strijd, niet meer de mens van hebzucht, begeert of wraak’. Maar de mens van ‘liefde, begrip en van barmhartigheid’, zoals in vele heilige geschriften is voorgezegd voor de nieuwe tijd. De nieuwe tijd waar men al mee bezig is en reeds de eerste ‘stappen’ heeft gezet. De komende duizenden jaren zal de mensheid komen tot een totaliteit van de vijfde kosmische dimensie. Van een totaliteit in ‘groei, harmonie en evenwicht’. Vanzelfsprekend is nu de tendens, dat de oude krachten van het aflopende Vissentijdperk de mensheid nog in zijn greep willen houden, de tijd terug willen zetten naar vijftig jaar geleden en in feite in ‘angst’ willen vastgrijpen aan de materie. De ‘heersers’ van de materie, die het nu nog voor het zeggen hebben in de wereld, die zich in feite de ‘goden’ van de materie voelen, voelen zich de baas over de mensheid omdat zij de materie aanbidt. Juist dat wordt de min of meer ‘verlichte’ mens in het ‘Licht’ van Aquarius duidelijk gemaakt om de geestelijke kennis door te geven, die hoort bij de ontwikkeling van het spirituele wezen in het komende tijdperk, om uiteindelijk te komen tot ‘kosmisch bewustzijn’ in harmonie met de Aarde en met al wat er op Aarde is.         

 
·         Zie hiervoor het verhaal over de ‘zeven kosmische dimensies’.


Inspiratie: Par Lanto. Het internet.

                                                                                          

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten